Alen Dikas otvorio kiosk sa veganskim burgerima

Burgeri se prave od tikvica, sočiva, kinoe, luka, šargarepe i paškanata, a koštaju osam evra

alen dikas otvorio kiosk sa veganskim burgerima
Godinu dana nakon otvaranja svog prvog vege restorana, legendarni francuski šef Alen Dikas pre tri dana u Parizu otvorio je u Parizu i kiosk za veganske hamburgere. Novo, trendi mesto zove se Burgal, a gostima nudi burgere i to za malo manje od osam evra. Maestrovi burgeri prave se od tikvica, sočiva, luka, kinoe, šargarepe i paškanata, a ne sadrže puter, mleko, kao ni jaja. Reč je o hamburgerima koji su čisto biljnog porekla, ali koji ni izgledom ni ukusom ne pokušavaju da imitiraju mleveno meso.

- Još uvek verujemo da nam je potrebno da nešto vegansko izgleda kao mesno, a zapravo nam to ne treba, da burger od povrća izgleda kao burger od mlevenog mesa. Jednostavno, biljni burger mora da izgleda kao povrće i tačka - bio je izričit Dikas za Fine Dining Lovers.

Slavni šef u Burgalu nudi i verziju burgera sa kavijarom od patlidžana, ljutim veganskim majonezom i sa kiselim krastavcima, a uz svoje biljne burgere služi pečenu leblebiju ili čips od povrća. Na meniju se nalazi još i desert - veganski čokoladni mus.

Dikas je još 2014. godine uklonio meso sa jelovnika iz tada svog čuvenog restorana u hotelu Plaza Athenee u Parizum što je bio i prelomni trenutak za početak njegove nove, ponajviše biljne gastronomske avanture pod nazivom Naturality.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×