ANKETA: KO ĆE DOBITI MIŠLENOVU ZVEZDU? (5)

Akteri srpskog HoReCa sektora odgovaraju na "pitanje svih pitanja" aktuelne gastronomske scene u Srbiji

TAGOVI: takmičenje
anketa ko će dobiti mišlenovu zvezdu (5)
Do sredine decembra, svake nedelje, na sajtu magazina Vino & Fino čitajte šta učesnici domaćeg HoReCa tržišta misle o tome koji će restorani u Srbiji dobiti Mišlenovu zvezdu. Konačan odgovor na ovo pitanje dobićemo, kako je najavljeno, 14. decembra.

Aleksandra Maček, vlasnica prvog vegetarijanskog restorana u Beogradu, Radost Fina kuhinjica

- Za Homu glasam jer su pioniri fine dininga u Srbiji i već godinama pomeraju granice kada je hrana u pitanju, paralelno sa tim baveći se i uparivanjem srpskih vina uz hranu koju pripremaju. To se najbolje može doživeti uz njihov test meni u kome uz svaki zalogaj možete dobiti savršenp uparenoo srpsko vino.

Milan Lekić, poslastičar i vlasnik Artisan Cake Shopa

- Očekujem da dobitnici budu Salon 1905 i Homa, uzimajući u obzir koliko dugo su prisutni na tržištu i koliko prate svetske trendove. Iris svakako zaslužuje zvezdice, bez obzira na trenutno stanje restorana. Pristup, tehnike i popularizovanje, odnosno davanje prednosti namirnicama i pićima domaćeg porekla su definitivno odlika restorana vrhunskih standarda.

Nataša Marković, šef poslastičar restorana Novak, Beograd

- Mislim da je sad u vreme pandemije izlišno govoriti koji restoran zadovoljava propozicije Mišlena u Srbiji. Ako već mogu dati svoje mišljenje o favoritu onda je to sigurno New Balkan Cuisine sa Vanjom Puškarom na čelu. Ono što on radi je upravo ono što treba da se nađe u Mišlenovoj preporuci.

TAGOVI: takmičenje
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×