Franš - savremeni restoran stare škole

Lokal na Autokomandi koji je već četiri decenije u vrhu beogradske ugostiteljske ponude, proglašen je za restoran decenije u izboru magazina Vino & Fino

TAGOVI: takmičenje
franš savremeni restoran stare škole
Na dodelama godišnjih i decenijskih nagrada naše kuće, a povodom desetogodišnje rada magazina Vino & Fino, izuzetan lokal sa beogradske Autokomande proglašen je za restoran decenije. Ovaj izbor bio je vrlo lak jer se tragalo i za kontinuitetom i za kvalitetom koji Franš obezbeđuje već četiri decenije, a u nastavku teksta je zvanično obrazloženje odluke.

Zato što su postali i ostali jedan od najdražih prestoničkih restorana.
Zato što su omiljeno mesto već četiri decenije.
Zato što je usluga u Franšu uvek profesionalna, brza, nenametljiva, ljubazna i pedantna.
Zato što su očuvali autentični duh i dušu kafane, istovremeno bivajući izvanredan restoran.
Zato što su mesto za porodice, koliko i za biznismene; za parove, koliko i za velika društva.
Zato što zaista jednako vode brigu o novim, kao i o dugogodišnjim gostima i njihovim navikama i željama.
Zato što su od početka uporni i dosledni u promovisanju vinske kulture i zato što i dalje imaju jednu od najopširnijih i najdinamičnijih vnskih karti u Srbiji.
Zato što dobro kuvaju i koriste izvrsne namirnice.
Zato što su otvoreni i kosmopolitski, a opet autentični i lokalni.
Zato što su dokaz da stara škola može da bude itekako savremena.
Zato što je njihova lokacija višedecenijsko svedočanstvo o žilavosti ugostiteljske profesije: na najskromnijem zamislivom položaju, između šina i autoputa, napravili su, i održali, tajni vrt pun boja i ukusa.
Zato što njihov meni uspešno prati gastronomske trendove, ali vas nikada neće zbuniti, jer je Franš mesto na kome se ne razmišlja sezonski, već decenijski.
Zato što su institucija.
Zato je Franš RESTORAN DECENIJE.


Nikola Dimitrijević, vlasnik Franša, na dodeli nagrada magazina Vino & Fino
TAGOVI: takmičenje
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×