Gastro pregled: Nova, a zanimljiva mesta u Beogradu

U glavnom gradu su se otvorili zanimljivi lokali, od onih u kojima se služi visoka kuhinja do nepretencioznih restorana koji nude odlične burgere i suši

TAGOVI: takmičenje
gastro pregled nova, a zanimljiva mesta u beogradu
U nedelji za nama smenjivali su se i sunce i kiša, ali su ugostiteljski objekti bili doslovno puni, i napolju, i unutra, a deluje i kao da su novi restorani počeli naglo da se otvaraju u našoj zemlji. Samo u prošloj nedelji u Beogradu su počela sa radom tri nova mesta koja zaista obećavaju. Prvi je dugoočekivani Nook Wine & Dine, otvoren pre tri dana, novo mesto za ozbiljne gastronome i hedoniste, smešteno na mestu nekadašnje poslastičarnice Dolce & Tintolino koja je bila jedno od najinstagramičnijih mesta u gradu. Ali je bila samo to: lep ambijent i na izgled lepi kolači, pa se možda zato i zatvorila.

Drugo mesto, za koje mi deluje da ćemo ga obožavati u narednom periodu, totalno je novi suši bar u gradu - Boketto, dosta autentičnog ambijenta sa fenomenalnim muralima i lepom, gradskom baštom i sa dosta autentičnim ukusima Japana. Tu je do pre ove krize godinama radila jedna lokalna kafanica, uglavnom mesto za lokalne pijance i po neko kuvano jelo. Naravno, taj prostor je sada totalno preuređen i izgleda super, jedino što me plaši da kraj u kome se nalazi, u blizini Cvetkove pijace, bez obzira što je na Bulevaru, nema publiku za suši. Ali, to ćemo tek da vidimo.

Pre dva dana su i Mirko i Stefan Lazar Lazarević, momci koji stoje iza svima znanog Burger House-a otvorili novi lokal Burger House Bros. Njihovi burgeri su standardno dobri, uvek napravljeni od kvalitetnog mesa, sa domaćim sosovima i lokalnim sastojcima poput na primer, miročkog sira. Možda malo podsećaju na Submarine burgere koji se nalaze u istoj ulici, Kralja Petra. U stvari, Submarine burgeri podsećaju na njih, jer je Burger House definitivno doneo „burger kulturu“ u Beograd još davne 2015. kada je i otvoren prvi lokal. Danas, dobrih burgera u glavnom gradu zaista ima, mada ubedljivi favoriti uglavnom ostaju isti, Burger House i Bitni Špirs, odlični i posebni, svako na svoj način.

Do sledećeg vikenda,

Neka burger vlada!
TAGOVI: takmičenje
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×