Gastro pregled: Od kada lokali ne rade za praznike?

Sve je više ugostitelja koji spajaju neradne dane za praznike i zatvaraju svoje restorane i klubove od petka do ponedeljka, iako su ovakvi dani najbolji za restoratere

TAGOVI: takmičenje
gastro pregled od kada lokali ne rade za praznike
Zar se nije do pre nekoliko godina podrazumevalo da su ugostiteljski objekti otvoreni za sve praznike, pa i za Uskrs i Božić? Makar i samo od popodne, zar ne? Ranije se znalo, posle porodičnog prazničnog ručka „ide se u grad“, u provod, do jutra, jer naredni dan uglavnom je neradan, kao što je i sada. Ali, danas, sve je više ugostitelja koji spajaju neradne dane za praznike i zatvaraju svoje restorane i klubove od petka do ponedeljka. Na sreću, većina ipak, i dalje ne radi samo u nedelju, na dan Uskrsa. Zanimljivo je to, budući da su neradni dani uvek dobri za restoratere. To su sigurni dani duplih profita, a definitivno i vreme kada smo navikli da lokali u glavnom gradu rade.

Sa druge strane, pak, oni koji rade za praznike na neki način i obeležavaju Uskrs, uz specijalne menije u restoranu ili akcije na dostavu, a ima i onih koji su goste obradovali po nekim novim sezonskim jelom, uglavnom sa šparglom u glavnoj ulozi. Ali, kao i godinama unazad, i ovog Uskrsa jedno mesto u gradu posebno se izdvojilo. To je Mandarina Cake Shop, cenjena gradska poslastičarnica, koja je opet „izdominirala“ sa dekoracijom svojih uskršnjih poslastica, počev od tortica koje izgledaju poput umetničkih dela do raznih čoko koka, zeka i jaja, savršenog izgleda i istog takvog ukusa.

Interesantno, ove godine među domaćim ugostiteljima ima i onih koji će Uskrs proslavljati posle Uskrsa, kada prođu svi ti neradni dani, kako specijalnim popustima i ponudama produženog roka trajanja sve do prvomajskih praznika, tako i raznim degustacionim večerama kao što će to, na primer, uraditi ekipa iz našeg ovonedeljnog restorana nedelje, Poteza 25 iz naselja West 65. Oni će odmah u utorak organizovati takozvani Retro experience na kome će se služiti hrana za prave gurmane: pate od čvaraka, pihtije, juneći repovi, jagnjeći kotleti, restovana džigerica i na kraju, gomboce. Restoran je i inače namenjen ljubiteljima mesa i dobrih i kvalitetnih odrezaka, pa ukoliko volite, eto predloga za naredne dane. Ali, posle Uskrsa jer restoran sutra ne radi.

Do sledećeg vikenda,

Vidimo se.
TAGOVI: takmičenje
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×