Ovako influenseri fotografišu vino

Italijanska vinarija Dievole napravila je mali vodič za fotoamatere koji žele da uspešno snimaju vino za društvene mreže

TAGOVI: restoran
ovako influenseri fotografišu vino
Želite da fotografišete vino za Instagram i druge društvene mreže, a nikako ne postižete da vam fotografije izgledaju kao one koje imaju stotine lajkova? Italijanska vinarija Dievole je priredila mali savetnik kako da vaši snimci izgledaju atraktivno i vibrantno i da zasigurno privuku pažnju u poplavi snimaka sa sličnom ili istom tematikom.

Za početak, na blogu ove vinarije dali su savete kako da se snađete u prostoru koji nije idealan za fotografisanje - a ovo se naročito odnosi na ponekad veoma tamne restorane. Njihovo rešenje - igrajte se uglovima!
  • Sagnite se dok slikate, da vaš mobilni telefon ili fotoaparat bude na istom nivou sa čašom vina. Ovo izgleda lično i poziva na vizuelnu interakciju
  • Probajte da fotografišete "iz zenita", tačno iznad čaše vina. Obuhvatite i escajg i hranu, ako možete
  • Fotografišite čašu iz žablje perspektive, kako bi se videla cela čaša
  • Postarajte se da fotografija ima dubinu i trodimenzionalnost
Kada savladate osnove kompozicije i izbora motiva, vreme je da se posvetite sofisticiranijim metodama za poboljšanje kvaliteta snimaka, poručuju u vinariji Dievole.

Lični izraz. Razmišljajte kao influenser. Majstori vinske fotografije na društvenim mrežama, kao što su @wine.gini i @Gulia_Sattin uvek su u centru svojih fotogafija - oni su pripovedači koji pričaju priče i o sebi i o vinu.

Proizvod. Poslušajte savet Stefana Kvaljeriniuja koji vodi uspešan nalog @Italian_Wines: neka vaši snimci imaju perspektivu i personalizujte scenu tako što ćete držati vino, ili drugi proizvod, naspram slikovite pozadine.

Perspektiva. Imate zaista sreće sa vinom, kažu u vinariji Dievole: fotografije koje imaju dubinu postižu veće uspehe od "ravnih" snimaka. A većina vinskih podruma i vinograda kadri su da slici daju neverovatnu dubinu perspektive.

Akcija. Snimajte vino u pokretu: snimci fotografa vinarije Dievole, sa nalogom na instagramu @marcobadiani, osvanuli su i na naslovnicama lokalnih toskanskih magazina.

Obrada snimka. Profesionalci poručuju da su filteri gotovo uvek loši, ali u vinariji Dievole kažu da ih baš i ne slušamo i da umesto toga primenjujemo filtere sa merom i stilom, uz pomoć aplikacija kao što su Snapseed i VSCOcam, ili pak uz programa Adobe Lightroom.
TAGOVI: restoran
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×