Pizzagram

pizzagram
Njegoševa 31, Beograd
064 6490 804
www.pizzagram.rs

Ako ste korisnik Instagrama, sigurno ste čuli za Paqita i za njegove fenomenalne recenzije hrane, uglavnom iz beogradskih restorana. Iza tog profila koji ima skoro sedamdeset hiljada pratilaca stoji Pavle Branković, sertifikovani pica majstor i vlasnik Pizzagrama - ovonedeljnog restorana nedelje po izboru magazina Vino & Fino. I ne samo zbog Paqita već zbog odličnih pica i celog koncepta koji je Pavle praktično i doneo u Beograd pre pet godina kada je i otvorio prvi lokal na Dorćolu. Danas, tog na Dorćolu nema, ali ga ima na tri druge lokacije u glavnom gradu, od kojih se dva Pizzagrama nalaze u dva tržna centra, dok je treći, glavni lokal na Vračaru, u Njegoševoj ulici.

Zaštitni znak Pizzagrama je pica Romana koja se seče makazama pod pravim uglom i meri na grame, što je super jer tako u „jednoj turi“ možete da probate različite ukuse. To je i pica koja nema debele korice, ali je testo savršeno vazdušasto i rupičasto i najvažnije, nije nimalo gnjecavo, što biste verovatno odmah pomislili kada vidite količinu nadeva na njoj. Iz kategorije Romana pica zvezda Pizzagrama još od otvaranja je ona sa gorgonzolom i svinjskim vratom, a tu je i gurmanima omiljena Salsiccia sa kobasicom koja se unapred peče pa stavlja na picu sa pečenim paprikama i maslinama.

Osim pica Romane, ovde možete da probate i klasičnu italijansku picu okruglog oblika sa vazdušastim rubovima i tankim testom, kao i fenomenalne sendviče napravljene od pica testa koji su dva puta zapečeni kako bi bili tako hrskavi kao što jesu, i nešto što nije ni sendvič ni pica, ali je mnogo dobro – pica testo natopljeno maslacem i belim lukom.

Ovde je kvalitet na prvom mestu, pa su sastojci koji se koriste za pripremu pica registrovanog geografskog porekla: od brašna tipa 00 koje se samo i koristi za pripremu pica pa sve do paradajza koji se uvozi iz Italije, bivolje mocarele i svinjske pršute. Od poslastica tu su odličan klasičan tiramisu i sjajna varijacija od pistaća, a uz picu i kolač možete popiti hladno ceđene sokove od kojih je apsolutni favorit onaj od 100 odsto greni smit jabuka.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×