Prvi festival Terroirs održava se u subotu

Nova smotra će okupiti vinare koji rade raznim tradidicionalnim metodama, u skladu sa pokretom koji je sve popularniji u svetu ali i na našim prostorima

prvi festival terroirs održava se u subotu
Vina koja se prave tradicionalnim metodama, organska, biodinamička, oranž vina i sva ona koja su, kako kažu organizatori novog vinskog festivala Terroirs, najbliža idealu da se stvori što prirodniji proizvod fermentacije grožđanog soka, biće predstavljena u beogradskom Hotelu Metropol Palace u subotu, 4. decembra.

Festival vina Terroirs će, najavljuju organizatori, okupiti vinare koji rade raznim tradidicionalnim metodama, u skladu sa pokretom koji je sve popularniji u svetu ali i na našim prostorima. Predstaviće se oko 40 izlagača, među kojima će najviše biti onih iz Srbije – što vinara koji su od početka posvećeni ovoj finskoj filozofiji, što onih koji sa klasičnog postepeno prelaze na ovaj način proizvodnje. U Metropol dolaze i gosti iz Slovenije, Hrvatske, Italije, kao i iz Francuske i Portugalije, preko svojih uvoznika. Degustaciju vina obogatiće i proizvođači sireva, delikatesa od tartufa i drugih lepih zalogaja.

Organizatori navode da se pri odabiru učesnika vodilo računa da vina budu autentična i vrhunskog kvaliteta.

- Raznovrsnost, bogatsvo aroma i ukusa, individualni karakter, jeste ono što se uvek može očekivati kod ovakvih vina – navode organizatori festivala Terroirs.

Manifestacija počinje u 13.30 časova i traje do 20 časova. Ulaznice se mogu nabaviti u pretprodaji preko sajta Tickets.rs i njihovih poslovnica kao i na sam dan manifestacije na ulazu na događaj u Hotelu Metropol Palace.

Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×