Radionica o tajnama mediteranske kuhinje

Prvog dana Gastro maratona u METRO HoReCa centru učesnici su se, pored ostalog, upoznali sa tradicionalnim tehnikama pripreme morske ribe

TAGOVI: vino
radionica o tajnama mediteranske kuhinje
Danas je u METRO HoReCa Centru održan prvi deo Gastro maratona, posvećenog obeležavanju Dana sopstvenog poslovanja, koji kompanija zvanično organizuje širom sveta svake godine, drugog utorka u oktobru. Gastro Maraton je osmišljen kao dvodnevni, edukativni događaj (12+12 sati besplatne edukacije), uz organizaciju različitih vrsta gastronomskih prezentacija, radionica i predavanja, koje će voditi eminentni stručnjaci iz HoReCa sektora. Ovim događajem biće završena ovogodišnja proslava METRO Dana sopstvenog poslovanja.

Jedan od predavača na radionicama i prezentacijama prvog dana bio je i Marko Lukić, šef kuhinje CaffeCaffe&Fish, i pobednik takmičenja u filetiranju ribe organizovanog na prošlogodišnjem događaju.

- Uvek sam srećan kada imam priliku poput ove današnje u HoReCa Centru, da sa ljudima podelim neke možda i malo zahtevnije tehnike spremanja hrane o kojoj se najčešće misli da je opšte poznata – poput mediteranske kuhinje. Mediteranska kuhinja je zapravo vrlo smela i uzbudljiva, sa jedinstvenim tradicionalnim i modernim tehnikama pripreme, koje uvek mogu uneti nove, zanimljive, detalje u prepoznatljivu gastronomiju - izjavio je Marko Lukić održavajući dvočasovnu radionicu na temu Ukusi Mediterana – jela od morskih riba.
TAGOVI: vino
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×