The Domaće: Lokalna hrana sa pečatom kvaliteta

Prodavnica otvorena na dve lokacije u Beogradu u ponudi ima isključivo odabrane domaće proizvode preporučene od tehnologa i stručnjaka za hranu

TAGOVI: takmičenje
the domaće lokalna hrana sa pečatom kvaliteta
Više od 300 srpskih, lokalnih proizvoda proverenog kvaliteta koje su napravili mali, domaći proizvođači čine ponudu jednog sasvim novog koncepta i brenda koji je za samo mesec dana od otvaranja osvojio Beograđane.

Krajem prošle godine, na dve lokacije u Beogradu, na Vračaru i u Zemunu sa radom je počela dosta zanimljiva radnja lokalnih proizvoda, upečatljivog naziva The Domaće, gde baš to The označava da je svaki proizvod proveren i 100 posto odobren od strane tehnologa i stručnjaka za hranu koji stoje iza ovog brenda. Tim eksperata predvodi direktorka Danijela Bardić Kustić čija je ideja o pokretanju ovakvog biznisa usledila nakon višegodišnjeg rada u industriji hrane.

Da li je domaće stvarno domaće?

The Domaće radi od ponedeljka do petka od 9 do 21 sat, subotom od 9 do 17 sati, a nedeljom od 10 do 15 časova. Za sada, dostava je dostupna samo na teritoriji Beograda. U ponudi imaju više od 300 etiketa stopostotno domaćih proizvoda, od oko 60 lokalnih proizvođača iz cele Srbije. Na rafovima posebno mesto zauzimaju proizvodi sa geografskim poreklom poput fruškogorskog meda, sremskih kobasica, ariljske maline i proizvoda napravljenih od te maline i mnogih drugih. Tu su i provereni organski proizvodi, ali i neke totalno dobre novotarije poput testenine sa prepeličjim jajima i mnogih drugih lokalnih delikatesa.

Obe The Domaće radnje predstavljaju svojevrsne demo prostore, u kojima se lokalni proizvodi i kupuju i degustiraju i prezentuju, to su i mesta gde se uparuje hrana i vino. Veliki degustacioni sto, upravo je svemu tome i namenjen, i zauzima dobar deo prostora.

Na rafovima The Domaće radnji nalaze se samo lokalni, srpski proizvodi za koje osim samih proizvođača, garantuju i provereni eksperti iz oblasti hrane i pića.. Od kada su otvorili vrata za svoje kupce, kaže direktorka Danijela, mali, lokalni proizvođači odmah su počeli da im donose uzorke proizvoda na probu, što ih je posebno obradovalo jer to je upravo i poenta njihove celokupne zamisli.



- Kod malih proizvođača, deklaracije i etikete su večiti problem, a pomoć dobro dođe i oko formiranja cene proizvoda,, načina izlaska na druga tržišta, oko izvoza i mnogih drugih stvari. The Domaće je tu za njih. Tu smo da im pomognemo oko svega što je potrebno za uspešan, dobar i kvalitetan domaći proizvod - kaže Danijela Bardić Kustić, direktorka The Domaće.

.Dostava za 30 minuta!

Na pitanje zašto su od samog starta otvorili dve prodavnice, Danijela objašnjava da su lokali pre svega i otvoreni da bi dostava, kao početna ideja, mogla neometano da funkcioniše, tako da ko god naruči nešto sa polica The Domaće prodavnica preko Donesi u svom domu može u tome i da uživa za najviše pola sata.

The Domaće, nakon veoma uspešnih prvih mesec dana rada, deluje kao da su radnje i online prodaja samo uvertira za ono što u budućnosti možemo da očekujemo od ovog brenda, a tako nekako kaže i Danijela, da zapravo pravi cilj svega ovoga i jeste jedan food hub u skorijoj budućnost kao važan deo samog brenda, mesto na kome će se proizvođači povezivati i dolaziti po savet ili pomoć oko papirologije, nešto poput konsaltinga za male, lokalne proizvođače i njihove fenomenalne proizvode.
TAGOVI: takmičenje
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×