U prodaji je vino posvećeno pandemiji koronavirusa

Etiketa vina po imenu La Cuvee Qu'on vide 19 dizajnirana je tako da podseća na uputstva o obaveznim epidemiološkim merama

TAGOVI: vino
u prodaji je vino posvećeno pandemiji koronavirusa

Francuski vinar Žan Plezentan (njegovo prezime prikladno znači "šaljivdžija") stvorio je vino koje je nazvao po pandemiji bolesti kovid-19! Izuzetno inteligentno dizajnirana etiketa napravljena je tako da podseća na uputstva u vezi sa higijenskim merama koja sada srećemo na svakom koraku, a vino se zove La Cuvée Qu'on vide 19. Posredi je neprevodiva igra reči: fraza koja se otprilike prevodi kao "boca koju praznimo" stilizovana je tako da liči na reč "Covid".

- Na ovu ideju došao sam tokom berbe. Bilo mi je potrebno nešto vremena da ostvarim ovu zamisao, ali ona je u osnovi veoma jednostavna - rekao je Plezentan, suvlasnik vinarije Domaine Jaulin-Plaisantin u kojoj se na šesnaest hektara uzgaja organski sertifikovana vinova loza u okviru apelacije Šinon u dolini Loare.

Na zadnjoj strani etikete dizajn je dodatno objašnjen optimističnim rečima: "2019 nije donela samo virus, već i dobru berbu".

Vino se trenutno prodaje i poklanja klijentima i poslovnim partnerima ove vinske kuće, ali je, zahvaljujući internetu, pojačano interesovanje za ovu etiketu. Plezentan priznaje da nije vičan u promovisanju vina preko društvenih mreža:

- Gotovo da ne koristim društvene mreže, ali sada vidim da bih mogao da počnem, jer je to, čini se, obavezno - rekao je duhoviti vinar, koji navodi i da je veoma prijatno iznenađen reakcijama na fejsbuku.

TAGOVI: vino
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×