/
Veliki povratak apsinta
Škotska kuća Hendrick's lansirala je potpuno providan apsint savremene arome, sa ambicijama da približi ovo piće novim generacijama barmena i ljubitelja koktela

Čuveni brend džina Hendrick's od sada u svom portfoliju ima i apsint! Ovo žestoko piće sa vrlo visokim sadržajem alkohola u ovom trenutku ne spada u najpopularnija pića na svetu i na većini tržišta ima status egzotičnog pića sa "sumnjivom" prošlošću i vrlo ograničene primene, ali legendarni proizvođači džina teže ka tome da promene takvo stanje stvari i lansiraju novi miksološki trend.
Prvi Hendriksov apsint, pod jednostavnim imenom Absinthe, potpisuje Lesli Grejsi, glavna destilerka ove kuće, koja se opredelila da napravi piće sasvim savremenog izraza, upotrebljivo u koktelima. Hendriksov apsint destilovan je sa crnim pelinom, zvezdastim anisom, borovicom, zovom, destilatom pomorandže, ruže i krastavca.
- Apsint je zapravo rođak džina, jer su oboje destilati obogaćeni biljem, samo drugačijim - rekla je destilerka i dodala da ova biljka ostaje glavna "zvezda".
- Ružu i krastavac koje stavljamo u džin dodala sam radi cvetnog elementa i svežine, koje ne očekujete od apsinta - objasnila je.
- Želimo da naš apsint koriste najkreativniji barmeni i najbolji barovi na svetu - rekao je na predstavljanju globalni ambasador Hendricksa Eli Martin.
- Apsint smo napravili da bude potpuno providan. i sa 48% alkohola, da bismo stvorili modernu percepciju apsinta - rekao je Martin.
Slava apsinta temelji se na aktivnoj supstanci po imenu tijon, koja je prisutna u pelinu i ima psihoaktivna svojstva. Apsint je u vreme najveće popularnosti, u devetnaestom i početkom dvadesetog veka, imao velike količine tijona, dok je u savremeno doba dozvoljen procenat ove supstance daleko ispod količine koja može ljubiteljima podariti vizije nalik onih koje su nakon konzumacije imali pariski slikari zlatnog doba impresionizma.
Prvi Hendriksov apsint, pod jednostavnim imenom Absinthe, potpisuje Lesli Grejsi, glavna destilerka ove kuće, koja se opredelila da napravi piće sasvim savremenog izraza, upotrebljivo u koktelima. Hendriksov apsint destilovan je sa crnim pelinom, zvezdastim anisom, borovicom, zovom, destilatom pomorandže, ruže i krastavca.
- Apsint je zapravo rođak džina, jer su oboje destilati obogaćeni biljem, samo drugačijim - rekla je destilerka i dodala da ova biljka ostaje glavna "zvezda".
- Ružu i krastavac koje stavljamo u džin dodala sam radi cvetnog elementa i svežine, koje ne očekujete od apsinta - objasnila je.
- Želimo da naš apsint koriste najkreativniji barmeni i najbolji barovi na svetu - rekao je na predstavljanju globalni ambasador Hendricksa Eli Martin.
- Apsint smo napravili da bude potpuno providan. i sa 48% alkohola, da bismo stvorili modernu percepciju apsinta - rekao je Martin.
Slava apsinta temelji se na aktivnoj supstanci po imenu tijon, koja je prisutna u pelinu i ima psihoaktivna svojstva. Apsint je u vreme najveće popularnosti, u devetnaestom i početkom dvadesetog veka, imao velike količine tijona, dok je u savremeno doba dozvoljen procenat ove supstance daleko ispod količine koja može ljubiteljima podariti vizije nalik onih koje su nakon konzumacije imali pariski slikari zlatnog doba impresionizma.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
.webp)
(2).webp)







