/
Vina iz Budimira gostuju u restoranu Kovač
Još jedno hedonističko putovanje uz dobra vina iz Srbije

Restoran Kovač je u okviru programa Naša lepa Srbija pripremio još jedno hedonističko putovanje uz najbolja srpska vina i ukuse Kovačeve hrane.
Kao i obično, za ove divne večeri rezervisan je utorak.
- Jedanaestog juna u 20 časova idemo u Aleksandrovac Župski, tamo gde je zemlja blagorodna vinom još od antičkih vremena. Naš saputnik i Kovačev gost ovog puta je Vino Budimir. Budimir Zdravković, ili jednostavno deda Buda je čovek po kome vinarija i brend nose ime. Sa oko 70 berbi u životu on je jedan od najiskusnijih vinara na ovim prostorima. Nastavljajući vinarske tradicije svojih predaka i dalje sa mladalačkim žarom neguje vinograde i pretače ih u vrhunska vina. Ova vinarija je posvećena proizvodnji vina svetske klase pažljivo poštujući i prenoseći jedinstvene odlike župskog podneblja. Proizvodnja je bazirana na utvrđenim pravilima koja je Budimir Zdravković usvajao tokom svog života, negujući tradiciju ali i prednosti novih tehnologija - kažu u restoranu Kovač.
MENI
Goveđa pršuta, juneći sudzuk, kopaonički kačkavalj, beli sir
LOZA
Domaća proja sa duvan čvarcima i kajmakom, rolovani rozbif punjen kiselim povrćem
TAMJANIKA BUDIMIR
Rolovana ćuretina prelivena sosom od plavog sira i oraha na pečenom krompiru
VERA RESERVE
Fileti losos pastrmke u suncokretu preliveni sosom od nara na mladom spanaću
TRIADA ROSE
Otkoštena prasetina na salati od rotkvica, mladog luka i rena
PROKUPAC BOJE LILA
Odrezak od telećeg špikovanog šola sa grilovanim vrganjima
SVB ROSA
Cena po osobi je 4.800 dinara. Večeri će, kao i obično, prisustvovati vlasnik i eminentni enolog sa kojima možete razgovarati o svemu iz oblasti vinarstva. Mesto se može rezervisati preko telefona 063-415-215 i 011-246-2343.
Kao i obično, za ove divne večeri rezervisan je utorak.
- Jedanaestog juna u 20 časova idemo u Aleksandrovac Župski, tamo gde je zemlja blagorodna vinom još od antičkih vremena. Naš saputnik i Kovačev gost ovog puta je Vino Budimir. Budimir Zdravković, ili jednostavno deda Buda je čovek po kome vinarija i brend nose ime. Sa oko 70 berbi u životu on je jedan od najiskusnijih vinara na ovim prostorima. Nastavljajući vinarske tradicije svojih predaka i dalje sa mladalačkim žarom neguje vinograde i pretače ih u vrhunska vina. Ova vinarija je posvećena proizvodnji vina svetske klase pažljivo poštujući i prenoseći jedinstvene odlike župskog podneblja. Proizvodnja je bazirana na utvrđenim pravilima koja je Budimir Zdravković usvajao tokom svog života, negujući tradiciju ali i prednosti novih tehnologija - kažu u restoranu Kovač.
MENI
Goveđa pršuta, juneći sudzuk, kopaonički kačkavalj, beli sir
LOZA
Domaća proja sa duvan čvarcima i kajmakom, rolovani rozbif punjen kiselim povrćem
TAMJANIKA BUDIMIR
Rolovana ćuretina prelivena sosom od plavog sira i oraha na pečenom krompiru
VERA RESERVE
Fileti losos pastrmke u suncokretu preliveni sosom od nara na mladom spanaću
TRIADA ROSE
Otkoštena prasetina na salati od rotkvica, mladog luka i rena
PROKUPAC BOJE LILA
Odrezak od telećeg špikovanog šola sa grilovanim vrganjima
SVB ROSA
Cena po osobi je 4.800 dinara. Večeri će, kao i obično, prisustvovati vlasnik i eminentni enolog sa kojima možete razgovarati o svemu iz oblasti vinarstva. Mesto se može rezervisati preko telefona 063-415-215 i 011-246-2343.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
.webp)
(2).webp)







