/
Wagokoro
TAGOVI: takmičenje

Carigradska 10, Beograd
063 367427
www.wagokoro.rs
Tradicionalni japanski dezerti sa ličnim pečatom mlade japanke Naho, poslastičarke i novopečene ugostiteljke od nedavno su dostupni i domaćim sladokuscima. Wagokoro je maleni lokal smešten u starom delu Beograda u kome se svaki dan prave autentični slatkiši iz Japana. Poslastice se zovu daifuku, ali u našem delu sveta poznatiji su kao moći dezerti. Prave se na tradicionalan način od testa dobijenog od lepljivog pirinča, a pune se raznim atraktivnim nadevima. Za pripremu moćija, Naho koristi isključivo tradicionalno japansko brašno, a svaki moći umotava se ručno, jedan po jedan. Ove poslastice ne sadrže jaja, želatin i gluten, a domaćim gostima za sada je na raspolaganju šest klasičnih i četiri posebna ukusa prilagođena našem podneblju. Iako su varijante punjene čokoladom, voćem i sladoledom zaista dobre, ipak, za sada, prednost ide tradiciji, poslastici punjenoj slatkom azuki pastom, veoma intenzivnog i egzotičnog ukusa.
063 367427
www.wagokoro.rs
Tradicionalni japanski dezerti sa ličnim pečatom mlade japanke Naho, poslastičarke i novopečene ugostiteljke od nedavno su dostupni i domaćim sladokuscima. Wagokoro je maleni lokal smešten u starom delu Beograda u kome se svaki dan prave autentični slatkiši iz Japana. Poslastice se zovu daifuku, ali u našem delu sveta poznatiji su kao moći dezerti. Prave se na tradicionalan način od testa dobijenog od lepljivog pirinča, a pune se raznim atraktivnim nadevima. Za pripremu moćija, Naho koristi isključivo tradicionalno japansko brašno, a svaki moći umotava se ručno, jedan po jedan. Ove poslastice ne sadrže jaja, želatin i gluten, a domaćim gostima za sada je na raspolaganju šest klasičnih i četiri posebna ukusa prilagođena našem podneblju. Iako su varijante punjene čokoladom, voćem i sladoledom zaista dobre, ipak, za sada, prednost ide tradiciji, poslastici punjenoj slatkom azuki pastom, veoma intenzivnog i egzotičnog ukusa.
TAGOVI: takmičenje
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
.webp)
(2).webp)







