/
Zlatna medalja za Vinjak XO
Prestižna Rubinova etiketa osvojila je visoko priznanje za kvalitet na nedavno održanom Nacionalnom ocenjivanju rakije
TAGOVI: vino

Najreprezentativniji proizvod iz porodice vinjaka, Vinjak XO, odneo je zlatnu medalju na manifestaciji Nacionalno ocenjivanje rakije, saopštili su u kompaniji Rubin.
- Ovo priznanje je još jedno u nizu priznanja i predstavlja potvrdu kvaliteta ovog jedinstvenog pića koje čini deo istorije Rubina jer su u njegovom kreiranju učestvovale generacije tehnologa koje su pratile višegodišnji proces njegovog odležavanje i sazrevanja - navode u Rubinu i ističu da je svaki detalj proizvodnje ovog pića ispraćen sa posebnom pažnjom, od hrastovog bureta pripremljenog po posebnom postupku za potrebe vinjaka XO, do pažljivo ukomponovanih odabranih vinskih destilata i vinjaka vrhunskog kvaliteta starosti od 10 do 25 godina.
U Rubinu ističu da je posredi piće veoma složene arome:
- Vinjak XO odlikuje se veoma intenzivnim mirisom, u kojem se prepliće mnoštvo aroma integrisanih u samo jednom gutljaju. Ukus odiše čvrstim karakterom i sofisticiranim i nežnim tonovima tipa konjaka, i ostavlja impresiju mekoće, harmonije i postojanosti.
Vinjak XO konzumira se kao dižestiv na sobnoj temperaturi od najmanje 20 stepeni, a idealno se služi uz prepržena zrna kafe, bademe ili indijski orah.
Nacionalno ocenjivanje rakije održano je 10. juna u Beogradu. Na ocenjivanju je 15 članova žirija degustiralo 74 uzorka rakije i drugih žestokih pića iz 42 srpske destilerije.
- Ovo priznanje je još jedno u nizu priznanja i predstavlja potvrdu kvaliteta ovog jedinstvenog pića koje čini deo istorije Rubina jer su u njegovom kreiranju učestvovale generacije tehnologa koje su pratile višegodišnji proces njegovog odležavanje i sazrevanja - navode u Rubinu i ističu da je svaki detalj proizvodnje ovog pića ispraćen sa posebnom pažnjom, od hrastovog bureta pripremljenog po posebnom postupku za potrebe vinjaka XO, do pažljivo ukomponovanih odabranih vinskih destilata i vinjaka vrhunskog kvaliteta starosti od 10 do 25 godina.
U Rubinu ističu da je posredi piće veoma složene arome:
- Vinjak XO odlikuje se veoma intenzivnim mirisom, u kojem se prepliće mnoštvo aroma integrisanih u samo jednom gutljaju. Ukus odiše čvrstim karakterom i sofisticiranim i nežnim tonovima tipa konjaka, i ostavlja impresiju mekoće, harmonije i postojanosti.
Vinjak XO konzumira se kao dižestiv na sobnoj temperaturi od najmanje 20 stepeni, a idealno se služi uz prepržena zrna kafe, bademe ili indijski orah.
Nacionalno ocenjivanje rakije održano je 10. juna u Beogradu. Na ocenjivanju je 15 članova žirija degustiralo 74 uzorka rakije i drugih žestokih pića iz 42 srpske destilerije.
TAGOVI: vino
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
.webp)
(2).webp)







