/
Ana Roš osvojila je dve Mišelinove zvezdice!
Senzacionalna vest objavljena je na premijeri prvog Mišelinovog vodiča za Sloveniju

Današnji dan ostaće zlatnim slovima upisan u istoriju slovenačke gastronomije: u prvom izdanju Mišelinovog vodiča za Sloveniju, predstavljenom danas u Ljubljani, čuvena šefica Ana Roš i njen restoran Hiša Franko, bez dileme najbolji restoran u ovoj zemlji, osvojili su dve zvezdice!
Slovenija se sada može, pored Hiše Frank, pohvaliti i sa još pet restorana koji su osvojili po jednu Mišelinovu zvezdicu, kao i sa 9 priznanja Bib Gourmand za restorane koji dobro grade odnos cene i kvaliteta, i ukupno 37 preporuka.
Senzacionalna objava trebalo je da se dogodi još u martu, kada je ceremonija pomerena usled pandemije virusa korona. Ana Roš bila je među onima koji su najglasnije pozivali na ulazak Mišelinovog vodiča u Sloveniju:
- Mislim da je dolazak Mišelinovog vodiča neophodan, i to što pre – citira Plava kamenica reči legendarne šefice koja poslednjih godina postaje jedan od najeminentnijih kuvara na planeti.
Na ceremoniji održanoj u Ljubljanskom dvorcu javio se, direktnim uključenjem preko interneta, i glavni urednik Mišelina Gvendal Pujenek, koji je posebno pohvalio ekološku komponentu slovenačke gastronomske škole, u velikoj meri posvećene održivom kuvanju.
Slovenija se sada može, pored Hiše Frank, pohvaliti i sa još pet restorana koji su osvojili po jednu Mišelinovu zvezdicu, kao i sa 9 priznanja Bib Gourmand za restorane koji dobro grade odnos cene i kvaliteta, i ukupno 37 preporuka.
Senzacionalna objava trebalo je da se dogodi još u martu, kada je ceremonija pomerena usled pandemije virusa korona. Ana Roš bila je među onima koji su najglasnije pozivali na ulazak Mišelinovog vodiča u Sloveniju:
- Mislim da je dolazak Mišelinovog vodiča neophodan, i to što pre – citira Plava kamenica reči legendarne šefice koja poslednjih godina postaje jedan od najeminentnijih kuvara na planeti.
Na ceremoniji održanoj u Ljubljanskom dvorcu javio se, direktnim uključenjem preko interneta, i glavni urednik Mišelina Gvendal Pujenek, koji je posebno pohvalio ekološku komponentu slovenačke gastronomske škole, u velikoj meri posvećene održivom kuvanju.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅








.webp)
(2).webp)