Ana Roš: Spremna sam za treću Mišlenovu zvezdicu!

Čuvena slovenačka šefica rekla je na Weekend Food Festu u Rovinju da se nada novim, još većim uspesima svog restorana Hiša Franko

ana roš spremna sam za treću mišlenovu zvezdicu

Ana Roš, globalna gastronomska zvezda iz Slovenije, trenutno je gost Rovinja gde na velikom gastro događaju Weekend Food Fest učestvuje zajedno sa drugim gastro superstarovima. Ona je prvog dana ovog događaja, u kratkoj izjavi za Vino & Fino, rekla da se nada da njen restoran Hiša Franko, nosilac dve Mišlenove zvezdice, u budućnosti čeka još ogromnih uspeha.

- Potpuno sam spremna za treću Mišlenovu zvezdicu, i to je želja celog tima Hiše Franko - kaže Ana Roš za Vino & Fino, na početku Weekend Food Festa.

Slavna slovenačka šefica, koja je u petak održala predavanje o važnosti lokalnog kada je gastronomija u pitanju - lokalnih sastojaka, proizvođača, tradicije i svega ostalog što ulazi u jednačinu vrhunske kuhinje - dodala je i da smatra da možda, ipak, postoji mala prepreka na putu do treće zvezde.

- Ne znam da li je Mišlen spreman da nam odmah posle druge dodeli i treću zvezdu - rekla je šefica iz Kobarida.

Ana Roš se u razgovoru sa predstavnicima medija osvrnula i na to da je pandemija koronavirusa stavila čitavu svetsku ugostiteljsku scenu na velika iskušenja, i rekla i da će aktuelni sukob u Ukrajini, sa svim svojim posledicama dodatno potvrditi značaj lokalnih kuhinja

Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×