/
Azijski gastro raj u srcu srpske planine
U hotelu Viceroy Kopaonik Srbija otvoren je restoran Peroko, koji nudi kulinarsko putovanje po zemljama Istoka

Najpopularnija planinska destinacija u Srbiji dobila je gastronomsko pojačanje - novootvoreni restoran Peroko u hotelu Viceroy Kopaonik Srbija! Brend Viceroy odabrao je Kopaonik kao lokaciju svog prvog hotela u Evropi, a sada je i značajno unapredio i njenu kulinarsku scenu otvaranjem novog azijskog restorana.
U restoranu Peroko se nakon uzbudljivog dana na ski stazama može uživati u najboljem sušiju, specijalitetima od patke i autentičnim pićima. Nova oaza za gurmane prvi put stavlja na jelovnik Kopaonika nenadmašne specijalitete azijske kuhinje.
Naziv Peroko dobijen je ukrštanjem sprske reči pero i japanske uroko, što znači riblja krljušt. Poigrava se eklektičnim kombinacijama kulinarskih tradicija različitih kontinenata, kao i kontrastima između tople, intimne atmosfere i moćnog, otvorenog pogleda na beskrajnu lepotu planinskih vrhova. Koncept fine dining-a zaokružen vrhunskim zalogajima i sjajnom kartom pića vodi vas, navode u Viceroy Kopaoniku, na svojevrsno kulturološko putovanje po Aziji.
Pored standardnog, u ponudi je degustacioni meni od osam jela. Dostava sveže ribe dva puta nedeljno garantuje najsvežije zalogaje, koje uz dodir magije kreiraju majstori kuhinje.
Goste će posebno očarati čin serviranja pekinške patke, apsolutne zvezde Peroko“menija. Služi se uz hoisin sos i azijske palačinke iz Viceroy kuhinje. Kokteli bazirani na tradicionalnim japanskim pićima sake i niki savršeno će se uklopiti uz ovaj ili bilo koji odabrani specijalitet.

Jelovnik restorana Peroko odraz je vrhunskog umeća šefa kuhinje Nenada Prokića, ovenčanog Mišlenovim zvezdicama. On će lično služiti sve koji se odluče da probaju neke od glavnih specijaliteta, poput brancina na pari sa tikvicama i domaćim KSO sosom.
- Svako jelo u ponudi restorana predstavlja autentičnu priču na tanjiru, koja otkriva zanimljive aspekte kulinarske tradicije zemlje i kontinenta s kojih potiče. Zato smo ponosni što imamo priliku da ugostimo i upoznamo sve posetioce sa jedinstvenim iskustvom našeg azijskog fusion restorana koji će obogatiti kulinarsku ponudu na našim prostorima. Svaki zalogaj na tanjiru otkriva nešto nezaboravno i stavlja ukuse u savršen balans, što govori o ugostiteljskim standardima Peroka - objasnio je šef.
Svi gosti će imati priliku da prate proces pripreme sušija i koktela zahvaljujući kreativnom prostoru za kuvanje i pripremanje pića uživo.
Generalni direktor hotela Viceroy Kopaonik Srbija, Marko Korica, istakao je da pored specijaliteta koje se nalaze u njegovoj ponudi, restoran Peroko donosi novi nivo usluge i gastronomskog iskustva na planini.
- Veoma smo ponosni na otvaranje Peroka, jedinstvenog azijskog restorana koji predstavlja novu dimenziju fine dining koncepta na Kopaoniku, i kao takav, u potpunosti odražava autentičnost Viceroy brenda. Nastojimo da našim gostima priuštimo gastronomski doživljaj koji do sada nisu imali priliku da iskuse, a koji upotpunjuje i bogata ponuda iz restorana Mountain Kitchen i Pique Ski Bar-a - rekao je Korica.
Za sve posetioce jedinog ski-in, ski-out rizorta sa pet zvezdica koji žele laganije zalogaje, koktele posle skijanja i atraktivan muzički program, na raspolaganju je Pique Ski Bar, prepoznatljiva hotelska destinacija sa očaravajućim pogledom na Pančićev vrh. Za one koji žele da uživaju u ukusnom porodičnom ručku koji uključuje domaća i internacionalna jela pravi izbor je topli porodični restoran Mountain Kitchen, srce hotela Viceroy Kopaonik Srbija.

U restoranu Peroko se nakon uzbudljivog dana na ski stazama može uživati u najboljem sušiju, specijalitetima od patke i autentičnim pićima. Nova oaza za gurmane prvi put stavlja na jelovnik Kopaonika nenadmašne specijalitete azijske kuhinje.
Naziv Peroko dobijen je ukrštanjem sprske reči pero i japanske uroko, što znači riblja krljušt. Poigrava se eklektičnim kombinacijama kulinarskih tradicija različitih kontinenata, kao i kontrastima između tople, intimne atmosfere i moćnog, otvorenog pogleda na beskrajnu lepotu planinskih vrhova. Koncept fine dining-a zaokružen vrhunskim zalogajima i sjajnom kartom pića vodi vas, navode u Viceroy Kopaoniku, na svojevrsno kulturološko putovanje po Aziji.
Pored standardnog, u ponudi je degustacioni meni od osam jela. Dostava sveže ribe dva puta nedeljno garantuje najsvežije zalogaje, koje uz dodir magije kreiraju majstori kuhinje.
Goste će posebno očarati čin serviranja pekinške patke, apsolutne zvezde Peroko“menija. Služi se uz hoisin sos i azijske palačinke iz Viceroy kuhinje. Kokteli bazirani na tradicionalnim japanskim pićima sake i niki savršeno će se uklopiti uz ovaj ili bilo koji odabrani specijalitet.

Jelovnik restorana Peroko odraz je vrhunskog umeća šefa kuhinje Nenada Prokića, ovenčanog Mišlenovim zvezdicama. On će lično služiti sve koji se odluče da probaju neke od glavnih specijaliteta, poput brancina na pari sa tikvicama i domaćim KSO sosom.
- Svako jelo u ponudi restorana predstavlja autentičnu priču na tanjiru, koja otkriva zanimljive aspekte kulinarske tradicije zemlje i kontinenta s kojih potiče. Zato smo ponosni što imamo priliku da ugostimo i upoznamo sve posetioce sa jedinstvenim iskustvom našeg azijskog fusion restorana koji će obogatiti kulinarsku ponudu na našim prostorima. Svaki zalogaj na tanjiru otkriva nešto nezaboravno i stavlja ukuse u savršen balans, što govori o ugostiteljskim standardima Peroka - objasnio je šef.
Svi gosti će imati priliku da prate proces pripreme sušija i koktela zahvaljujući kreativnom prostoru za kuvanje i pripremanje pića uživo.
Generalni direktor hotela Viceroy Kopaonik Srbija, Marko Korica, istakao je da pored specijaliteta koje se nalaze u njegovoj ponudi, restoran Peroko donosi novi nivo usluge i gastronomskog iskustva na planini.
- Veoma smo ponosni na otvaranje Peroka, jedinstvenog azijskog restorana koji predstavlja novu dimenziju fine dining koncepta na Kopaoniku, i kao takav, u potpunosti odražava autentičnost Viceroy brenda. Nastojimo da našim gostima priuštimo gastronomski doživljaj koji do sada nisu imali priliku da iskuse, a koji upotpunjuje i bogata ponuda iz restorana Mountain Kitchen i Pique Ski Bar-a - rekao je Korica.
Za sve posetioce jedinog ski-in, ski-out rizorta sa pet zvezdica koji žele laganije zalogaje, koktele posle skijanja i atraktivan muzički program, na raspolaganju je Pique Ski Bar, prepoznatljiva hotelska destinacija sa očaravajućim pogledom na Pančićev vrh. Za one koji žele da uživaju u ukusnom porodičnom ručku koji uključuje domaća i internacionalna jela pravi izbor je topli porodični restoran Mountain Kitchen, srce hotela Viceroy Kopaonik Srbija.

Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅








.webp)
(2).webp)