/
Bob Dilan konačno donosi svoj viski u Evropu
Velika Britanija biće prva zemlja van SAD u kojoj će biti promovisana izuzetno uspešna linija viskija Heaven's Door

Linija viskija po imenu Heaven's Door, napravljena u kolaboraciji sa čuvenim rokerom i kantautorom Bobom Dilanom, konačno stiže u Evropu! Dilan je pre dve godine lansirao svoju liniju viskija, nazvanu po njegovoj pesmi Knockin' on a Heaven's Door, i tokom tog perioda prodaja je bila ograničena na tržište SAD, i pored velikog interesovanja u inostranstvu.
Do saradnje je došlo kada je destiler Mark Bušala, tvorac burbona Angel's Envy, došao na ideju da stvori viski napravljen po uzoru na pića iz ilegalnih destilerija pravljena tokom perioda prohibicije u SAD. Tragajući za imenima brendova, naišao je u registru zaštićenih robnih marki na ime Bootleg Whiskey, koje je zaštitio lično Bob Dilan. Shvativši da muzičar ovenčan Nobelovom nagradom za književnost namerava da se upusti u destilerske vode, kontaktirao ga je, i uspeo da osvoji umetnika poznatog po teškom i "cepidlačkom" temperamentu i došlo je do veoma uspešne saradnje.
Plod zajedničkog rada, tokom koga je Dilan davao destileru veoma neuobičajena uputstva ("Čovek koji pije treba da ima osećaj kao da se nalazi u nekakvoj drvenoj konstrukciji"), danas se sastoji od tri viskija: Tennesse Bourbon i Straight Rye viskiji, koji se prodaju po ceni od oko 90 evra, i ekskluzivna serija Double Barrel Whiskey po ceni od oko 120 evra.
Veliki uspeh na američkom tržištu sada je krunisan početkom izvoza u Veliku Britaniju i odlukom da brend Heaven's Door dobije sopstvenu, veoma luksuznu destileriju - do sada su se viskiji destilovali na različitim lokacijama u Tenesiju. Novi prostor istovremeno će biti destilerija, prostor za koncerte i druga dešavanja, biblioteku posvećenu viskiju, restoran i galeriju Dilanovih slika i skulptura.
- Početak prodaje u Velikoj Britaniji za nas je uzbudljiv kamen međaš, jer donosimo ovaj viski u istu zemlju u kojoj je Dilan počeo svoju prvu evropsku turneju pre 55 godina - rekao je Mark Bušala, nagoveštavajući tako da bi Dilanov viski mogao i u budućnosti da prati ovu sentimentalnu muzičku mapu.
Do saradnje je došlo kada je destiler Mark Bušala, tvorac burbona Angel's Envy, došao na ideju da stvori viski napravljen po uzoru na pića iz ilegalnih destilerija pravljena tokom perioda prohibicije u SAD. Tragajući za imenima brendova, naišao je u registru zaštićenih robnih marki na ime Bootleg Whiskey, koje je zaštitio lično Bob Dilan. Shvativši da muzičar ovenčan Nobelovom nagradom za književnost namerava da se upusti u destilerske vode, kontaktirao ga je, i uspeo da osvoji umetnika poznatog po teškom i "cepidlačkom" temperamentu i došlo je do veoma uspešne saradnje.
Plod zajedničkog rada, tokom koga je Dilan davao destileru veoma neuobičajena uputstva ("Čovek koji pije treba da ima osećaj kao da se nalazi u nekakvoj drvenoj konstrukciji"), danas se sastoji od tri viskija: Tennesse Bourbon i Straight Rye viskiji, koji se prodaju po ceni od oko 90 evra, i ekskluzivna serija Double Barrel Whiskey po ceni od oko 120 evra.
Veliki uspeh na američkom tržištu sada je krunisan početkom izvoza u Veliku Britaniju i odlukom da brend Heaven's Door dobije sopstvenu, veoma luksuznu destileriju - do sada su se viskiji destilovali na različitim lokacijama u Tenesiju. Novi prostor istovremeno će biti destilerija, prostor za koncerte i druga dešavanja, biblioteku posvećenu viskiju, restoran i galeriju Dilanovih slika i skulptura.
- Početak prodaje u Velikoj Britaniji za nas je uzbudljiv kamen međaš, jer donosimo ovaj viski u istu zemlju u kojoj je Dilan počeo svoju prvu evropsku turneju pre 55 godina - rekao je Mark Bušala, nagoveštavajući tako da bi Dilanov viski mogao i u budućnosti da prati ovu sentimentalnu muzičku mapu.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅








.webp)
(2).webp)