/
Degustacija Kjantija: Sanđoveze i par začina
Kjanti je jedan od internacionalnih vinskih pojmova koje svaki novopečeni ljubitelj vina u Srbiji među prvima nauči. Odvoje se prvi novci, padnu tu i prva razočarenja, ali dese se i ljubavi na prvi gutljaj. Prebirajući po policama i obilazeći vinoteke primetili smo da se popriličan broj različitih kjantija uvozi u Srbiju, pa je odluka brzo doneta: prvu degustaciju, za jubilarno dvadeseto izdanje, u kojoj ćemo probati vina koja nisu iz Srbije ili regiona, radićemo sa kjantijem. Ako se baš potrudite, pa osim vinoteka obiđete i supermarkete, uspećete da nabavite verovatno tridesetak različitih brendova. Ipak, imajte na umu da je jeftin kjanti najčešće beskarakterno, mršavo vino – ako već nije ciknulo na polici. Mi smo probrali najbolje od onoga što smo našli, a degustacija je potvrdila da je Kjanti regija u kojoj se, pre svega, prave veoma, veoma dobra i autentična vina, koja su uglavnom vredna svojih cena.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅








.webp)
(2).webp)