DEJAN ŽIVKOSKI OSTAJE NA ČELU SERSA

Skupština udruženja somelijera izabrala je i novi Upravni odbor, a diskutovalo se i o planovima za organizaciju Evropskog prvenstva somelijera i takmičenja Open Balkan

dejan živkoski ostaje na čelu sersa
Dejan Živkoski, dosadašnji predsednik Udruženja somelijera Srbije SERSA, ponovo je izabran na tu funkciju većinom glasova prisutnih na redovnom zasedanju skupštine udruženja održanom u ponedeljak, 11. aprila. Njegov protivkandidat Vuk Vuletić osvojio je nešto više od trećine glasova. Na maratonskoj sednici Skupštine, sa čak sedamdeset i tri tačke dnevnog reda, izabrani su i novi članovi Upravnog odbora SERSA, usvojeni izveštaji o radu, a diskutovalo se i o planovima za organizaciju Evropskog prvenstva somelijera koje bi trebalo da bude održano 2024. godine u Beogradu, kao i somelijerskog takmičenja Open Balkan planiranog za tekuću godinu.

Svoje programe kandidati su predstavili u pomalo naelektrisanoj atmosferi, ali sednica je ipak završena pristojnom, civilizovanom diskusijom i poštenim glasanjem.

- Izbori su protekli u demokratskoj atmosferi, čime je SERSA još jednom demonstrirala svoju unutrašnju snagu. Čestitam svim kandidatima na tome, a sada udruženi idemo dalje u nove vinske pobede - izjavio je Živkoski posle zasedanja skupštine.

- Narednih dana, čeka nas uspostavljanje novog upravnog odbora udruženja, a odmah se bacamo i na posao organizacije Prvenstva za somelijere Evrope i Afrike. Iako je ono zakazano za 2024. godinu,pred nama je puno posla i lobiranja, jer su potrebna ogromna sredstva i resursi za tako značajan događaj. Takođe, nastavljamo sa planovima da geografski udružimo somelijere Balkana i u tom cilju ove godine organizujemo takmičenje Open Balkan - dodao je on.

Dejan Živkoski je na čelo nacionalne asocijacije somelijera došao 2014. godine, zamenivši dotadašnjeg predsednika Miroslava Radojčina. Za vreme mandata Živkoskog SERSA je bila domaćin Generalnoj skupštini ASI u Beogradu, stala iza nekoliko regionalnih i nacionalnih takmičenja somelijera, a Srbija se kandidovala i osvojila mesto domaćina predstojećeg Evropskog prvenstva somelijera.

Na sednici održanoj u ponedeljak, za potpredsednicu SERSA izabrana je Marija Radović, dok je Đurđa Katić nova predsednica Upravnog odbora u kome su - pored nje, Radovićke i Živkoskog - još i Nemanja Papić, Damir Barjam, Stefan Mladenović i Igor Luković, kao predstavnik Udruženja somelijera Vojvodine.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×