/
Frida Tikveš
TAGOVI: hrana

Karađorđeva 2-4
011/2181-120
www.cantinadefrida.com
Od enterijera, boja i hrane, do muzičkih sadržaja, Frida je od samih početaka dosledno insistirala i istrajavala na autentičnoj latinoameričkoj priči. Od tapasa do moćnih mesnih i morskih specijaliteta, od salata do dezerata, ovdašnja ponuda fino varira latino ukuse dajući im pravu notu egzotike i pikantnosti. U ovo leto Frida ulazi sa nekoliko noviteta koji zavređuju pažnju radoznalih gurmana. Za početak toplo preporučujemo jedan od hladnih tapasa, efektni Berenjas con Yogur – grilovani plavi patlidžan sa jogurtom, začinskim biljem i salsom od paradajza, a u nastavku sasvim nov San Jose – zapečene šampinjone sa piletinom, pršutom, Manchego sirom i domaćim ajolijem. Atraktivan pire od krompira i gambora sa grilovanim artičokama i uljem od tartufa zanimljiv je kao sledeći korak, dok u mesnom delu preporuku zaslužuju El Salvador – svinjski file mariniran u arisa salsi i odlični jagnjeći kotleti u svežem začinskom bilju. Nove poslastice koje ukrašavaju ovo leto su Helado, ledni parfe od lešnika, kao i Nugat pastel de Queso, tart sa maskarponeom i pečenim lešnicima, a na meniju su tradicionalno Dijegove palačinke i čokoladni fondan Secreto de Frida. Mesto koje na obalama Beograda povezuje ukuse leta i dalekih predela.Od enterijera, boja i hrane, do muzičkih sadržaja, Frida je od samih početaka dosledno insistirala i istrajavala na autentičnoj latinoameričkoj priči. Od tapasa do moćnih mesnih i morskih specijaliteta, od salata do dezerata, ovdašnja ponuda fino varira latino ukuse dajući im pravu notu egzotike i pikantnosti. U ovo leto Frida ulazi sa nekoliko noviteta koji zavređuju pažnju radoznalih gurmana. Za početak toplo preporučujemo jedan od hladnih tapasa, efektni Berenjas con Yogur – grilovani plavi patlidžan sa jogurtom, začinskim biljem i salsom od paradajza, a u nastavku sasvim nov San Jose – zapečene šampinjone sa piletinom, pršutom, Manchego sirom i domaćim ajolijem. Atraktivan pire od krompira i gambora sa grilovanim artičokama i uljem od tartufa zanimljiv je kao sledeći korak, dok u mesnom delu preporuku zaslužuju El Salvador – svinjski file mariniran u arisa salsi i odlični jagnjeći kotleti u svežem začinskom bilju. Nove poslastice koje ukrašavaju ovo leto su Helado, ledni parfe od lešnika, kao i Nugat pastel de Queso, tart sa maskarponeom i pečenim lešnicima, a na meniju su tradicionalno Dijegove palačinke i čokoladni fondan Secreto de Frida.
Mesto koje na obalama Beograda povezuje ukuse leta i dalekih predela.
011/2181-120
www.cantinadefrida.com
Od enterijera, boja i hrane, do muzičkih sadržaja, Frida je od samih početaka dosledno insistirala i istrajavala na autentičnoj latinoameričkoj priči. Od tapasa do moćnih mesnih i morskih specijaliteta, od salata do dezerata, ovdašnja ponuda fino varira latino ukuse dajući im pravu notu egzotike i pikantnosti. U ovo leto Frida ulazi sa nekoliko noviteta koji zavređuju pažnju radoznalih gurmana. Za početak toplo preporučujemo jedan od hladnih tapasa, efektni Berenjas con Yogur – grilovani plavi patlidžan sa jogurtom, začinskim biljem i salsom od paradajza, a u nastavku sasvim nov San Jose – zapečene šampinjone sa piletinom, pršutom, Manchego sirom i domaćim ajolijem. Atraktivan pire od krompira i gambora sa grilovanim artičokama i uljem od tartufa zanimljiv je kao sledeći korak, dok u mesnom delu preporuku zaslužuju El Salvador – svinjski file mariniran u arisa salsi i odlični jagnjeći kotleti u svežem začinskom bilju. Nove poslastice koje ukrašavaju ovo leto su Helado, ledni parfe od lešnika, kao i Nugat pastel de Queso, tart sa maskarponeom i pečenim lešnicima, a na meniju su tradicionalno Dijegove palačinke i čokoladni fondan Secreto de Frida. Mesto koje na obalama Beograda povezuje ukuse leta i dalekih predela.Od enterijera, boja i hrane, do muzičkih sadržaja, Frida je od samih početaka dosledno insistirala i istrajavala na autentičnoj latinoameričkoj priči. Od tapasa do moćnih mesnih i morskih specijaliteta, od salata do dezerata, ovdašnja ponuda fino varira latino ukuse dajući im pravu notu egzotike i pikantnosti. U ovo leto Frida ulazi sa nekoliko noviteta koji zavređuju pažnju radoznalih gurmana. Za početak toplo preporučujemo jedan od hladnih tapasa, efektni Berenjas con Yogur – grilovani plavi patlidžan sa jogurtom, začinskim biljem i salsom od paradajza, a u nastavku sasvim nov San Jose – zapečene šampinjone sa piletinom, pršutom, Manchego sirom i domaćim ajolijem. Atraktivan pire od krompira i gambora sa grilovanim artičokama i uljem od tartufa zanimljiv je kao sledeći korak, dok u mesnom delu preporuku zaslužuju El Salvador – svinjski file mariniran u arisa salsi i odlični jagnjeći kotleti u svežem začinskom bilju. Nove poslastice koje ukrašavaju ovo leto su Helado, ledni parfe od lešnika, kao i Nugat pastel de Queso, tart sa maskarponeom i pečenim lešnicima, a na meniju su tradicionalno Dijegove palačinke i čokoladni fondan Secreto de Frida.
Mesto koje na obalama Beograda povezuje ukuse leta i dalekih predela.
TAGOVI: hrana
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅








.webp)
(2).webp)