Gastro pregled: Beograd ponovo živi!

Festivali hrane i pića, stari restorani u novom ruhu, novi hoteli . Beograd i cela Srbija konačno uživaju u letnjem talasu hedonizma

gastro pregled beograd ponovo živi
Danas i sutra se u Botaničkoj bašti posle duže pauze održava Festival autohtonih sireva sa Balkana, gastro manifestacija koja nam je svima nedostala, a ove godine joj se pridružio i Festival poslastica, tako da je vikend uživanje u Beogradu skroz zagarantovano. U nedelji za nama, sa radom je ponovo počela Avalica, stari, čuveni restoran preko puta Marakane, poznat po glavi u škembetu i brizlama, ali, od ove sezone, na čelu sa velikim šefom, Stambolom Geštamovim. Definitivno, novo – staro mesto koje vredi posetiti i probati hranu sa potpisom ove legende srpske gastronomije. Takođe, restoran koji obavezno morate posetiti ovog leta je Restoran 27, naš ovonedeljni restoran nedelje. Sa ukusom uređeno dvorište i u njemu skrivena bašta, mediteranska hrana, dobre i sezonske namirnice i apsolutna posvećenost celog tima reči su koje možda najbolje opisuju ovaj restoran. A vi se slobodno sami uverite u to.

Na Kališu je juče svečano otvoren i prvi Beogradski burger festival, manifestacija koja slavi burgere i celokupnu burger kulturu i koja će trajati do 4. jula, a pre nekoliko dana sa radom je počeo i dugoočekivani poznati američki hotel Viceroy na Kopaoniku, i to prvi u Evropi. Na njegovom čelu je iskusni Goran Kovačević, bivši direktor hotela Square Nine u Beogradu. Potpuno sam sigurna da će i ova hotelska priča na Kopaoniku zablistati u punom sjaju, kako realno i očekujemo od nekog kao što je Goran. Sada, definitivno, leto na Kopu i zvanično može da počne!

Do sledećeg vikenda,

Vidimo se.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×