/
Gastro pregled: Leto koje obećava
U glavnom gradu, ugostiteljski objekti su popunjeni do poslednjeg mesta, a u baštama je gotovo nemoguće naći slobodan sto

U nedelji za nama, ponovo je otvoren Mirazur, najbolji restoran na svetu i to je jedna velika vest za ugostiteljstvo, i možda najbolji znak da se ugostiteljski život u čitavom svetu polako vraća u normalu.
U glavnom gradu, ugostiteljski objekti su popunjeni do poslednjeg mesta, a u baštama je gotovo nemoguće naći slobodan sto. Zanimljivo, ali u poslednjih nekoliko nedelja izgleda kao da se broj lokala u Beogradu udvostručio, dosta restorana se otvorilo, a posebno aktuelna ugostiteljska destinacija ovih dana bila je na promenadi Beograda na vodi.
U nedelji za nama, najavljeno je i jedno super gastronomsko dešavanje u gradu - prvi Beogradski burger festival. Desetodnevni festival u slavu burgera zakazan je za 25. jun na Kalemegdanu, a idejni tvorac je Miloš Vukšić iz nekadašnjeg Our Bara, poznati beogradski ugostitelj.
U okolini Beograda, Kosmaj je i ovog leta IN gastronomska destinacija. Tu je Pivara Kabinet kao uvek dobar i proveren izbor, bilo da ste za piknik na travi, sa pogledom koji puca do Šumadije, ili za uživanje u restoranu sa dosta ozbiljnijom ponudom hrane od one za konzumaciju na livadi. Osim pivare, na Kosmaju je popularna i vinarija Eden, od ove sezone sa Vanjom Puškarom na čelu, definitivno gastronomsko enološka destinacija koju vredi iskusiti.
Baš kao i Pirot i originalne pice u piceriji Mamma Rossa, našem ovonedeljnom restoranu nedelje!
Do sledećeg vikenda,
Vidimo se.
U glavnom gradu, ugostiteljski objekti su popunjeni do poslednjeg mesta, a u baštama je gotovo nemoguće naći slobodan sto. Zanimljivo, ali u poslednjih nekoliko nedelja izgleda kao da se broj lokala u Beogradu udvostručio, dosta restorana se otvorilo, a posebno aktuelna ugostiteljska destinacija ovih dana bila je na promenadi Beograda na vodi.
U nedelji za nama, najavljeno je i jedno super gastronomsko dešavanje u gradu - prvi Beogradski burger festival. Desetodnevni festival u slavu burgera zakazan je za 25. jun na Kalemegdanu, a idejni tvorac je Miloš Vukšić iz nekadašnjeg Our Bara, poznati beogradski ugostitelj.
U okolini Beograda, Kosmaj je i ovog leta IN gastronomska destinacija. Tu je Pivara Kabinet kao uvek dobar i proveren izbor, bilo da ste za piknik na travi, sa pogledom koji puca do Šumadije, ili za uživanje u restoranu sa dosta ozbiljnijom ponudom hrane od one za konzumaciju na livadi. Osim pivare, na Kosmaju je popularna i vinarija Eden, od ove sezone sa Vanjom Puškarom na čelu, definitivno gastronomsko enološka destinacija koju vredi iskusiti.
Baš kao i Pirot i originalne pice u piceriji Mamma Rossa, našem ovonedeljnom restoranu nedelje!
Do sledećeg vikenda,
Vidimo se.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅








.webp)
(2).webp)