Gastro pregled: Nema novih favorita za Mišlena

Dubai je dobio svoj Mišlenov vodič, ove godine čekamo prve zvezdice za Beograd, a ovog proleća izlazi i vodič Gault & Millau

gastro pregled nema novih favorita za mišlena
Prošle nedelje objavljeno je da će u junu ove godine Dubai dobiti svoje prvo izdanje Mišlenovog vodiča. Gastronomski potencijal ovog grada prepoznali su i svetski šefovi i carevi Mauro Kolagreko i Masimo Botura, koji su tamo otvorili restorane. A u Dubaiju se nalazi i restoran balkanske kuhinje na čijem čelu je jedna rođena Novosađanka, šefica i vlasnica Staša Tončev.

Inače, Dubai je trideset i sedma destinacija koju obuhvata ovaj čuveni vodič čije prve zvezdice za Beograd toliko željno iščekujemo. A to bi, valjda, trebalo da se i dogodi ove godine.
Zanimljivo, još uvek se nije pojavio nijedan novi restoran koji bi postao još jedan favorit za prvu zvezdu u Beogradu. U igri su i dalje isti lokali: Homa, Langouste, Salon 1905, restorani u Square Nine hotelu, Magelan, Legat 1903 i Enso. Osim zvezdice, čini mi se, jedino se još čeka da Vanja Puškar otvori novi restoran pa da lista favorita bude kompletna.

Pre prvih zvezdica, čeka nas lansiranje cenjenog restoranskog vodiča Gault & Millau u našoj zemlji. U vodiču za Srbiju, čije objavljivanje očekujemo ovog proleća, osim najboljih restorana, biće proglašeni i najbolji šef, najbolji mladi talent i najbolji konobar. Inspektori su već mesecima po terenu u Srbiji gde anonimno ocenjuju lokale, od fine dining restorana do pečenjara, kako bi u vodiču predstavili nekoliko stotina restorana, barova, kafana i bistroa iz cele zemlje, kao i tridesetak odabranih vinarija, a ko će se naći u prvom Gault & Millau izdanju za Srbiju saznaćemo vrlo skoro. Do tada, pišite nam ko su vaši favoriti na Fejsbuk i Instagram stranici Vino & Fino.

Do sledećeg vikenda,

Čuvajte se.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×