/
Gastro put u Francusku u restoranu Enso
Glavni kuvari Uroš Ivošević i Nedeljko Jerković nude odgovor na gastronomski zadatak da, u okviru smotre Ukusi Francuske, ponude vrhunska jela pripremljena na francuski način
TAGOVI: takmičenje

Beogradski restoran Enso biće deo trećeg izdanja globalnog gastronomskog događaja Ukusi Francuske u utorak, 21. marta.
Tokom ove ogromne gastronomske svečanosti gostima u 2.000 restorana biće ponuđeno više od 1.000 menija u čast francuske kulinarske baštine. Koncepcija Ukusa Francuske je nadahnuta davnašnjom idejom Ogista Eskofjea, koji je 1912. godine organizovao Epikurovu večeru. Istog dana, u nekoliko svetskih gradova bio je poslužen jedan meni za veliki broj zvanica – tačnije: njih 60.000. Međutim, gastronomska fešta Goût de France (Gu de Frans) – Ukusi Francuske ne nudi isti meni u celom svetu. Naprotiv, svaki majstor kulinarstva ima priliku da sastavi svoj meni, koristeći lokalne proizvode i tradiciju kao inspiraciju.

Glavni kuvari restorana Enso, Uroš Ivošević i Nedeljko Jerković smelo su odgovorili na ovaj zadatak. Meni je inspirisan francuskom kuhinjom i osmišljen je à la française, držeći se tradicionalnog francuskog okvira: aperitiv sa kanapeima, predjelo, dva glavna jela, dva deserta, vina i šampanjac.
Restoran Enso će kroz svoj, za ovaj događaj posebno kreiran meni, istaći kulinarsku tradiciju zemlje Gala i gastronomske veštine svojih šefova, a osnovu menija čine sveži, sezonski i lokalni proizvodi sa smanjenim procentom masti, šećera, soli i proteina i sa mnogo povrća, sasvim u skladu sa smernicama Ukusa Francuske.
Događaj Goût de France (Ukusi Francuske) organizovan je na inicijativu jednog od najpoznatijih francuskih kuvara, Alena Dikasa i Ministarstva za spoljne poslove i međunarodni razvoj.
Tokom ove ogromne gastronomske svečanosti gostima u 2.000 restorana biće ponuđeno više od 1.000 menija u čast francuske kulinarske baštine. Koncepcija Ukusa Francuske je nadahnuta davnašnjom idejom Ogista Eskofjea, koji je 1912. godine organizovao Epikurovu večeru. Istog dana, u nekoliko svetskih gradova bio je poslužen jedan meni za veliki broj zvanica – tačnije: njih 60.000. Međutim, gastronomska fešta Goût de France (Gu de Frans) – Ukusi Francuske ne nudi isti meni u celom svetu. Naprotiv, svaki majstor kulinarstva ima priliku da sastavi svoj meni, koristeći lokalne proizvode i tradiciju kao inspiraciju.

Glavni kuvari restorana Enso, Uroš Ivošević i Nedeljko Jerković smelo su odgovorili na ovaj zadatak. Meni je inspirisan francuskom kuhinjom i osmišljen je à la française, držeći se tradicionalnog francuskog okvira: aperitiv sa kanapeima, predjelo, dva glavna jela, dva deserta, vina i šampanjac.
Restoran Enso će kroz svoj, za ovaj događaj posebno kreiran meni, istaći kulinarsku tradiciju zemlje Gala i gastronomske veštine svojih šefova, a osnovu menija čine sveži, sezonski i lokalni proizvodi sa smanjenim procentom masti, šećera, soli i proteina i sa mnogo povrća, sasvim u skladu sa smernicama Ukusa Francuske.
Događaj Goût de France (Ukusi Francuske) organizovan je na inicijativu jednog od najpoznatijih francuskih kuvara, Alena Dikasa i Ministarstva za spoljne poslove i međunarodni razvoj.
TAGOVI: takmičenje
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅








.webp)
(2).webp)