/
Gostiona kod Četiri lava

Trg Branka Radičevića 3, Sremski Karlovci
062 521 061
office@4lava.com
Jednostavna lokalna hrana, odabrana karlovačka vina i velika bašta pod krošnjama drveća doprineli su da veoma stara Gostiona kod Četiri lava ponovo zablista kao nekad. Ovo mesto tokom dužeg niza godina nije bilo u svom najboljem izdanju, sve dok se prošlog avgusta nije pojavio Mirko Veselinović, iskusni vinar, koji je preuzeo posao od starih vlasnika i nekada čuvenoj Gostioni smeštenoj u istorijskoj zgradi u samom centru Sremskih Karlovaca dao novi duh. Zato je Gostiona kod Četiri lava naš ovonedeljni restoran nedelje. Ali i zbog još mnogo toga.
U potpuno autentičnom ambijentu hrana se ovde priprema pošteno i s ljubavlju. Osoblje je ljubazno i veoma profesionalno, a atmosfera domaćinska, baš kakav je i Mirko, pravi domaćin. Kod četiri lava dan se uglavnom započinje domaćom rakijicom i domaćim, jakim doručkom. Ovde se kuva i veoma dobra riblja čorba, peče šaran, prave žuta supa od stare koke i ovčji paprikaš, a utorkom, sada već tradicionalno, jedu se škembići. Tada Mirkov kum Mario Benišek, takođe iskusni i poznati vinar, zasuče rukave i pravi slasne škembiće, prste da poližeš. Uz ove tradicionalne specijalitete najbolje se slažu lokalna vina – a na vinskoj karti drugih ionako i nema.
Samo jedan ručak u Gostioni dovoljan je da se shvati da je ovde sve posvećeno domaćim, kvalitetnim proizvodima i tradicionalno spremljenoj hrani, ali sa taman dovoljno modernih komponenti da smo sigurni da će nova priča stare Gostione tek da bude ispričana.
062 521 061
office@4lava.com
Jednostavna lokalna hrana, odabrana karlovačka vina i velika bašta pod krošnjama drveća doprineli su da veoma stara Gostiona kod Četiri lava ponovo zablista kao nekad. Ovo mesto tokom dužeg niza godina nije bilo u svom najboljem izdanju, sve dok se prošlog avgusta nije pojavio Mirko Veselinović, iskusni vinar, koji je preuzeo posao od starih vlasnika i nekada čuvenoj Gostioni smeštenoj u istorijskoj zgradi u samom centru Sremskih Karlovaca dao novi duh. Zato je Gostiona kod Četiri lava naš ovonedeljni restoran nedelje. Ali i zbog još mnogo toga.
U potpuno autentičnom ambijentu hrana se ovde priprema pošteno i s ljubavlju. Osoblje je ljubazno i veoma profesionalno, a atmosfera domaćinska, baš kakav je i Mirko, pravi domaćin. Kod četiri lava dan se uglavnom započinje domaćom rakijicom i domaćim, jakim doručkom. Ovde se kuva i veoma dobra riblja čorba, peče šaran, prave žuta supa od stare koke i ovčji paprikaš, a utorkom, sada već tradicionalno, jedu se škembići. Tada Mirkov kum Mario Benišek, takođe iskusni i poznati vinar, zasuče rukave i pravi slasne škembiće, prste da poližeš. Uz ove tradicionalne specijalitete najbolje se slažu lokalna vina – a na vinskoj karti drugih ionako i nema.
Samo jedan ručak u Gostioni dovoljan je da se shvati da je ovde sve posvećeno domaćim, kvalitetnim proizvodima i tradicionalno spremljenoj hrani, ali sa taman dovoljno modernih komponenti da smo sigurni da će nova priča stare Gostione tek da bude ispričana.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅








.webp)
(2).webp)