/
Kafana sa srpskim jelima ušla u Mišlenov vodič!
Kafana je od 2008. godine nezaobilazna tačka susreta Srba u Njujorku, ali i mnogih Njujorčana iz svih drugih etničkih grupa
TAGOVI: fino

Restoran Kafana u njujorškom Ist Vilidžu, poznato stecište njujorških Srba ali i drugih gurmana privučenih mnogim pozitivnim recenzijama u njujorškim medijima, sada je preporučen i u čuvenom Mišlenovom vodiču!
- Ako intelektualcima iz istočne Evrope treba mesto za planiranje revolucije ili razgovor o politici, trebalo bi da dođu ovde. U ambijentu koji prijatno podseća na špijunske filmove, zidovi su prekriveni listovima iz novina na ćiriličnom pismu, i ukupni efekat je vrlo privlačan. Na meniju su čuvena srpska jela koja je teško naći na Menhetnu. Ipak, neki specijaliteti će vam se činiti poznatim, poput zeljanice – klasičnog punjenog peciva, filovanog seckanim spanaćem, belim lukom, začinskim biljem i fetom. Od jedinstvenih jela mogu se izdvojiti suve šljive punjene sitnim sirom i rolovane slaninom i pilećom džigericom, kao i izdašan i ukusan pasulj sa komadićima mekih svinjskih rebaraca. Ćevapi su pojam kojim se označava jedna vrsta kobasica iz Srbije, a pripremaju se od fino mlevenog svinjskog mesa, sa začinskim biljem.
Tako su Mišlenovi inspektori ocenili pravu srpsku Kafanu i to u sred Menhetna.
Kafana je od 2008. godine nezaobilazna tačka susreta Srba u Njujorku, ali i mnogih Njujorčana iz svih drugih etničkih grupa. Iza Kafane stoje Vladimir Ocokoljić i njegova žena, glumica Maša Dakić. Kafana je oduvek puna, krcata, a na mesto se, po pravilu, čeka, u redu, ispred restorana. A na meniju – srpska klasika: ćevapi posluženi uz domaće pivo ili vino iz svih zemalja našeg regiona, i još mnogo, mnogo domaćih specijaliteta. Tu je i „nešto rusko, a totalno srpsko“, čuvena ruska salata koja je zapravo i proslavila ovo mesto jer je zbog njenog ukusa, pre nekoliko godina, Kafana dospela i do stubaca Njujork tajmsa. Danas, trinaest godina od otvaranja, Kafana se našla i u Mišlenovom vodiču, najprestižnijem gastronomskom izdadnju, kao prava potvrda za dalji rad, a možda i naznaka za prvu Mišlenovu zvezdu.
- Ako intelektualcima iz istočne Evrope treba mesto za planiranje revolucije ili razgovor o politici, trebalo bi da dođu ovde. U ambijentu koji prijatno podseća na špijunske filmove, zidovi su prekriveni listovima iz novina na ćiriličnom pismu, i ukupni efekat je vrlo privlačan. Na meniju su čuvena srpska jela koja je teško naći na Menhetnu. Ipak, neki specijaliteti će vam se činiti poznatim, poput zeljanice – klasičnog punjenog peciva, filovanog seckanim spanaćem, belim lukom, začinskim biljem i fetom. Od jedinstvenih jela mogu se izdvojiti suve šljive punjene sitnim sirom i rolovane slaninom i pilećom džigericom, kao i izdašan i ukusan pasulj sa komadićima mekih svinjskih rebaraca. Ćevapi su pojam kojim se označava jedna vrsta kobasica iz Srbije, a pripremaju se od fino mlevenog svinjskog mesa, sa začinskim biljem.
Tako su Mišlenovi inspektori ocenili pravu srpsku Kafanu i to u sred Menhetna.
Kafana je od 2008. godine nezaobilazna tačka susreta Srba u Njujorku, ali i mnogih Njujorčana iz svih drugih etničkih grupa. Iza Kafane stoje Vladimir Ocokoljić i njegova žena, glumica Maša Dakić. Kafana je oduvek puna, krcata, a na mesto se, po pravilu, čeka, u redu, ispred restorana. A na meniju – srpska klasika: ćevapi posluženi uz domaće pivo ili vino iz svih zemalja našeg regiona, i još mnogo, mnogo domaćih specijaliteta. Tu je i „nešto rusko, a totalno srpsko“, čuvena ruska salata koja je zapravo i proslavila ovo mesto jer je zbog njenog ukusa, pre nekoliko godina, Kafana dospela i do stubaca Njujork tajmsa. Danas, trinaest godina od otvaranja, Kafana se našla i u Mišlenovom vodiču, najprestižnijem gastronomskom izdadnju, kao prava potvrda za dalji rad, a možda i naznaka za prvu Mišlenovu zvezdu.
TAGOVI: fino
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅








.webp)
(2).webp)