Najbolje tursko vino oduševilo je žiri u Londonu

Vino Django 2016 iz vinarije Chamlija osvojilo je zlatnu medalju na takmičenju Global Cabernet Sauvignon Masters

najbolje tursko vino oduševilo je žiri u londonu
Iz jedne od najboljih turskih vinarija, Chamlija, stigla je vest da je njihovo vino Django 2016 postiglo veliki uspeh na takmičenju Global Cabernet Sauvignon Masters, održanom početkom marta u Londonu. Django 2016, prvo tursko vino koje je doseglo cenu višu od sto evra i najprestižniji kaberne sovinjon ikada napravljen u vinogradima evropskog dela Turske, oduševilo je, navode u vinariji Chamlija, članove žirija uglednog takmičenja i osvojilo zlatnu medalju u prestižnoj kategoriji superpremijum vina.

Vino Django 2016 učestvovalo je u nadmetanju zajedno sa ikoničkim etiketama kao što je australijsko vino Bin 707 Penfolds, jedno od najboljih vina ikada napravljenih južno od ekvatora.

Vino Django 2016 napravljeno je u seriji od samo 2.000 boca i posvećeno je legendarnom gitaristi Đangu Renaru. Napravljeno je od kaberne sovinjona sa najboljih položaja u vinogradima kuće Chamlija u istočnoj Trakiji. Fermentacija je obavljena na divljim kvascima u inoksu, nakon čega je vino sazrevalo dve godine u francuskim barik buradima od 400 litara.

Ovo vinarsko remek-delo trebalo je i da bude isprobano na elitnom vinskom događaju Grand Tasting 2020. u beogradskom hotelu Metropol Palace 28. marta, ali je pandemija virusa korone onemogućila, barem za sada, naše vinoljupce da na evropskoj premijeri probaju vino u kome se spajaju enološka i muzička strast.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×