/
Najbolje tursko vino oduševilo je žiri u Londonu
Vino Django 2016 iz vinarije Chamlija osvojilo je zlatnu medalju na takmičenju Global Cabernet Sauvignon Masters

Iz jedne od najboljih turskih vinarija, Chamlija, stigla je vest da je njihovo vino Django 2016 postiglo veliki uspeh na takmičenju Global Cabernet Sauvignon Masters, održanom početkom marta u Londonu. Django 2016, prvo tursko vino koje je doseglo cenu višu od sto evra i najprestižniji kaberne sovinjon ikada napravljen u vinogradima evropskog dela Turske, oduševilo je, navode u vinariji Chamlija, članove žirija uglednog takmičenja i osvojilo zlatnu medalju u prestižnoj kategoriji superpremijum vina.
Vino Django 2016 učestvovalo je u nadmetanju zajedno sa ikoničkim etiketama kao što je australijsko vino Bin 707 Penfolds, jedno od najboljih vina ikada napravljenih južno od ekvatora.
Vino Django 2016 napravljeno je u seriji od samo 2.000 boca i posvećeno je legendarnom gitaristi Đangu Renaru. Napravljeno je od kaberne sovinjona sa najboljih položaja u vinogradima kuće Chamlija u istočnoj Trakiji. Fermentacija je obavljena na divljim kvascima u inoksu, nakon čega je vino sazrevalo dve godine u francuskim barik buradima od 400 litara.
Ovo vinarsko remek-delo trebalo je i da bude isprobano na elitnom vinskom događaju Grand Tasting 2020. u beogradskom hotelu Metropol Palace 28. marta, ali je pandemija virusa korone onemogućila, barem za sada, naše vinoljupce da na evropskoj premijeri probaju vino u kome se spajaju enološka i muzička strast.
Vino Django 2016 učestvovalo je u nadmetanju zajedno sa ikoničkim etiketama kao što je australijsko vino Bin 707 Penfolds, jedno od najboljih vina ikada napravljenih južno od ekvatora.
Vino Django 2016 napravljeno je u seriji od samo 2.000 boca i posvećeno je legendarnom gitaristi Đangu Renaru. Napravljeno je od kaberne sovinjona sa najboljih položaja u vinogradima kuće Chamlija u istočnoj Trakiji. Fermentacija je obavljena na divljim kvascima u inoksu, nakon čega je vino sazrevalo dve godine u francuskim barik buradima od 400 litara.
Ovo vinarsko remek-delo trebalo je i da bude isprobano na elitnom vinskom događaju Grand Tasting 2020. u beogradskom hotelu Metropol Palace 28. marta, ali je pandemija virusa korone onemogućila, barem za sada, naše vinoljupce da na evropskoj premijeri probaju vino u kome se spajaju enološka i muzička strast.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅








.webp)
(2).webp)