Najbolji viski na svetu napravljen je u Kentakiju

Burbon sa čak 62.5 procenta alkohola proglašen je za najbolji viski na svetu u novom izdanju autoritativne knjige Jim Murray's Whisky Bible

TAGOVI: vino
najbolji viski na svetu napravljen je u kentakiju
Najčuveniji stručnjak za viski na svetu, Džim Marej, autor izuzetno uglednog godišnjaka Jim Murray's Whisky Bible, objavio je rezultate svog godišnjeg traganja za najbolji viski na planeti. Ove godine, viski koji je zaslužio ovu titulu je 1792 Full Proof Bourbon, proizveden u Bardstaunu u Kentakiju.

Za izdanje "Biblije viskija" za 2020. Džim Marej isprobao je čak 4.700 uzoraka viskija iz trideset zemalja, i konačnu pobedu odneo je jedan od najjačih viskija koji se mogu pronaći na globalnom tržištu: ovaj burbon ima 62.5 procenata alkohola, što je postignuto izbegavanjem metode hladne filtracije. Burbon 1792 Full Proof ima izuzetno jaku aromu akcentiranu dimom, vanilom i karamelom, a do sada je dobio veći broj nagrada na ocenjivanjima širom sveta.

U trenutku objavjivanja rezultata godišnjeg ocenjivanja, ovaj viski koštao je izuzetno pristupačnih 50 dolara - cena je, naravno, u roku od nekoliko sati znatno porasla.
TAGOVI: vino
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×