Pazovčani prave festival u čast sremskog vina

Organizatori kažu da im je glavni cilj da pomognu malim proizvođačima vina iz Srema da pronađu publiku i predstave javnosti svoje etikete

TAGOVI: hrana
pazovčani prave festival u čast sremskog vina

Treći Vinski plato, manifestacija koja slavi sremska vina i vinsku i gastronomsku kulturu Srema, biće održan 25. juna na platou ispred Pozorišne sale u Staroj Pazovi. Program će trajati od 17 do 21 čas, a po najavljenoj žestokoj junskoj pripeci gosti će moći da degustiraju vina iz malih vinarija ovog kraja, ali i velikih i afirmisanih kuća iz Srema i ostatka Srbije.

Organizator događaja je ponovo somelijer Željko Bohinc, veliki zaljubljenik u sremska vina, koji kaže da mu je glavni cilj da pomogne malim proizvođačima vina iz Srema da pronađu publiku i predstave javnosti svoje etikete:

- Vinski plato na prvom mestu propagira vinsku kulturu, a potom promoviše domaća vina, najviše ona iz Srema. Želimo da pre svega podržimo lokalne, neafirmisane vinarije, kao i da predstavimo one koje su duže na vinskoj mapi Srbije. Ove godine imaćemo i gostovanje jedne destilerije sa više od deset etiketa, imaćemo proizvođače delikatesa, muzički program - kaže Željko Bohinc.

Na pitanje šta je to što ovaj skup izdvaja od drugih vinskih događaja, Bohinc kaže da je u pitanju njegov lokalni karakter:

- Najveći adut je - lokalno stanovništvo. Ovo je jedan od festivala u Srbiji koji predstavljaju veoma lokalnu priču i to je njegova specifičnost koju mnogi ljudi vole - govori organizator ovog mladog skupa koji je na putu da postane tradicionalni.

SPISAK UČESNIKA

  • Podrum Kosanović - Stara Pazova
  • Porodični podrum Majorski - Stara Pazova
  • Vinarija Ravnica - Inđija
  • Vinarija Vinat - Erdevik
  • Vinarija Latin - Pećinci
  • Mačkov podrum - Irig
  • Vinarija Erdevik - Erdevik
  • Vinarija Piano - Jagodina
  • Vinarija Tošići - Župaž
  • Destilerija Mladenović - Stara Pazova
  • Medius mesara sa delikatesima - Nova Pazova

TAGOVI: hrana
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×