Pizza bar

TAGOVI: vino
pizza bar
Bulevar Mihajla Pupina 165v
011 222 54 67
www.pizzabar.rs


Izbor baš ovog restorana, o kome smo mnogo i često pisali, za naš „restoran nedelje“ na još jednom „od novih početaka“ našeg portala, nikako nije slučajan. Jednostavno i jedinstveno, Pizza Bar je svojim profilom i konceptom, ponudom i stalnim proširenjima ponude, (u)činio da ovo mesto itekako bude živo i dinamično, uvek puno i prepoznato od vrlo široke i ništa manje raznolike publike. Neposredan povod ovom izboru je novi, prolećno-letnji meni koji je i fokus našeg teksta.

Dakle, dva puta godišnje, istrajno i inspirativno, maštovita ekipa iz Pizza Bara sprema neke sasvim nove kreacije čime ponudu čini i sezonski aktuelnom i stalno privlačnom. Kao i do sada, okosnica menija ostaje ista, ali su neke nove namirnice i nova ukrštanja ukusa inspirativna tema koja kao rezultat ima niz novih favorita.

U delu za doručak nove su slatke prženice sa šumskim voćem, pažnju privlače frittata wafle i palenta sa različitim prelivima, dok je među sendvičima potpuno nov bacon halumi sa Cezar dresingom. U odeljku sa supama uveden je boršč, kao idealan predlog za letnje dane, sa puno povrća i cveklom koja daje karakterističnu boju i ukus, dok brokoli-gorgonzola potaž ostaje najubedljivija opcija. Halloumi sir i njeguška kobasica pokazaće se kao dobitna kombinacija i u verziji salate i kroz sasvim novu picu Greek special, kao što je među novitetima i nekoliko jela sa ramstekom. Među salatama to je Foccacia sa ramstekom i parmezanom, a u Meat Street segmentu ramstek u Jack Daniels sosu, odnosno ramstek skalopine. Ćuretina je takođe nov stanovnik ovdašnjeg menija u formi paste sa ćuretinom, tikvicama i dimljenim sirom, kao i u formi medaljona sa povrćem.

Epitet najmoćnijih jela mogla bi poneti nova, unapređena verzija burgera sa JD sosom i domaćim čipsom, kao i pica Porketa sa začinjenim svinjskim mesom, ljubičastim lukom i orijentalnim dresingom, a naša preporuka je da pica na ovom mestu uvek bude Chicago style. Bez obzira kako i koliko krenuli u istraživanje slanih noviteta, obavezno ostavite mesta za slatki deo ili dođite samo na kolače. Sasvim nov je New York style cheese cake sa kruškom i čokoladnim sosom, seoznski je tart sa jagodama i korom od oraha, a novi su i parfe od čokolade sa voćem i pistacio biscuit panacota, dok listu ovdašnjih klasika upotpunjuju „hiljadu listića“, terin od čokolade, sufle i ferrero latte. Široka karta pića, brzo i ljubazno osoblje, te prijatna bašta su ono na šta smo navikli i što se podrazumeva...Dakle: uvek nov i uvek pun i uvek jako dobar: Pizza bar.
TAGOVI: vino
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×