/
Rakije iz Srbije ovenčane medaljama u Londonu
Na takmičenju IWSC naša pića iz destilerija Tok, Stara Sokolova i Ognjena osvojile su srebrne i bronzane medalje

Srpske rakije ovenčale su se priznanjima na prestižnom ocenjivanju IWSC u Londonu. Na takmičenju International Wine & Spirit Competition rakije iz destilerija Tok, Stara Sokolova i Ognjena osvojile su tri srebrne i dve bronzane medalje u konkurenciji više od 3.000 uzoraka alkoholnih pića iz više od 90 zemalja sveta.
Kako je saopšteno u Savetu proizvođača rakije Srbije, veliki žiri međunarodnih stručnjaka dodelio je destileriji Tok dve srebrne medalje za rakije od šljive, stare četiri i pet godina. Stara Sokolova, šljivova prepečenica stara 12 godina, takođe je nagrađena srebrnom, a sedam godina stara šljivovica istog proizvođača RB Global iz Užica bronzanom medaljom. Bronzana medalja pripala je i rakiji od jabuke staroj osam godina brenda Ognjena, koju proizvodi preduzeće Braća Tomašević iz Prijepolja.
IWSC postoji već 51 godinu i smatra se jednim od najznačajnijih svetskih takmičenja za ocenu kvaliteta vina i alkoholnih proizvoda. O ozbiljnosti takmičenja govori i činjenica da se ocenjivanja obavljaju u namenski izgrađenim prostorijama, a uzorci pića se čuvaju u podrumima sa strogo kontrolisanom temperaturom, kapaciteta više od 30.000 boca. Sudije, kojih ima više od 250, ocenjuju proizvode više od 6 meseci, a u panelu su stručnjaci iz raznih sektora vinskog i destilerskog posla - nosioci titule Master of Wine, destileri, vinari, trgovci i drugi vrhunski eksperti
Kako je saopšteno u Savetu proizvođača rakije Srbije, veliki žiri međunarodnih stručnjaka dodelio je destileriji Tok dve srebrne medalje za rakije od šljive, stare četiri i pet godina. Stara Sokolova, šljivova prepečenica stara 12 godina, takođe je nagrađena srebrnom, a sedam godina stara šljivovica istog proizvođača RB Global iz Užica bronzanom medaljom. Bronzana medalja pripala je i rakiji od jabuke staroj osam godina brenda Ognjena, koju proizvodi preduzeće Braća Tomašević iz Prijepolja.
IWSC postoji već 51 godinu i smatra se jednim od najznačajnijih svetskih takmičenja za ocenu kvaliteta vina i alkoholnih proizvoda. O ozbiljnosti takmičenja govori i činjenica da se ocenjivanja obavljaju u namenski izgrađenim prostorijama, a uzorci pića se čuvaju u podrumima sa strogo kontrolisanom temperaturom, kapaciteta više od 30.000 boca. Sudije, kojih ima više od 250, ocenjuju proizvode više od 6 meseci, a u panelu su stručnjaci iz raznih sektora vinskog i destilerskog posla - nosioci titule Master of Wine, destileri, vinari, trgovci i drugi vrhunski eksperti
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅








.webp)
(2).webp)