Restoran Enso

restoran enso
Mitropolita Petra 8, Beograd
063 594 924
www.enso.rs

Kada je Miša Relić, vlasnik Bitef Art Cafea, kultnog beogradskog kluba, pre nekoliko godina odlučio da se oproba i u fine dining vodama, mnogi su bili skeptični. Ipak, tik uz Bitef, u praktično istom prostoru, iza „tajnih vrata“ otvoren je Enso, restoran fine kuhinje koji je za kratko vreme osvojio i najrazmaženija nepca. Zbog situacije sa korona virusom, Bitef više od godinu dana ne radi, a Miša se pokazao kao jedan od glavnih boraca za prava domaćih ugostitelja.

Kao i u većini fine dining restorana u Beogradu i u Ensu se na sve moguće načine bore da sačuvaju svoje goste i spasu biznis. U toj borbi, ni u jednom trenutku nisu izgubili pozitivan duh, a razne ideje i načine za prevazilaženje krize od njih prepisuju i mnogo iskusniji restorateri. Zato smo odlučili da baš Enso ove nedelje proglasimo restoranom nedelje, a u toj odluci su nam pomogle i mnoge pređašnje nedelje, meseci i godine uspešnog rada ovog restorana.

U udobnom enterijeru ili zelenoj bašti Ensa uživa se u sezonskim remek delima izvrsnih šefova kuhinje. Jelovnik je dosta sveden i menja se na svakih šest meseci, a kvalitetu sastojaka poklanja se posebna pažnja budući da se jela uglavnom pripremaju od namirnica iz lokalnog uzgoja. Kreativnost i autorki rad šefova Nedeljka i Uroša, vidi se i oseća u svakom jelu. Iako Ensova kuhinja sledi modernu francusku školu, dosta se prepoznaju i uticaji srpske, italijanske i orijentalne kuhinje.

Brancin ili hobotnica, zec, guska ili mangulica, patlidžan ili ravioli - šta god da izaberete definitivno je da ćete ovde dobiti i više od onoga što očekujete. Degustacioni meni šefovi uglavnom kreiraju prema vašim afinitetima, a zanimljivo je i to da je dostupan čak i u deset gangova. Izboru vina se takođe posvećuje posebna pažnja, pa vinska karta može da odgovori na sve izazove sa menija. Uz sve to, posvećenost vlasnika i svog osoblja na pravi način zaokružuje ovu izuzetnu gastronomsku priču.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×