Restoran Tri

TAGOVI: restoran
restoran tri
Svetogorska 46, Beograd
060 766 2 333
www.restorantri.com

Nova lokacija i savršeno ušuškana bašta u strogom centru grada, veoma dobra autorska kuhinja i njih tri, posvećene, ljubazne i šarmantne vlasnice – dovoljno su razloga da restoran Tri ove nedelje ponese našu laskavu titulu restorana nedelje.

Krajem prošle godine, ova ženska trojka je zatvorila staru Trojku u Kosovskoj i pre mesec dana otvorila novu, u Svetogorskoj ulici, što je zapravo treća lokacija na kojoj ovoj restoran radi. Ali, bez obzira na kom se mestu nalazio, hrana se oduvek tu spremala s ljubavlju, i to je nešto što smo odmah prepoznali. O namirnicama se posebno vodi računa, da budu sveže i kvalitetne, testenina se ručno pravi, a meso nabavlja lokalno, od proverenog mesara.

Domaći ravioli punjeni raznim kombinacijama bukvalno vas mogu oboriti s nogu, a naročito oni punjeni svežim sirom i u sosu od lavande. Takođe, jelo zbog kog definitivno treba posetiti Trojku su takozvani Ndunderi, nešto potpuno drugačije, a opet i dosta poznatog ukusa. To su domaće njoke napravljene od rikote i parmezana koje se služe u sosu od tikvica i šafrana. Zanimljivo, glavnih jela je samo pet, i sva su mesna, za razliku od ostatka dosta svedenog menija, koji je pretežno vegetarijanski. Poseban ponos ovog restorana su kolači, od musa do tarta i prave domaće torte napravljene od putera i oraha.

Inače, ove tri dame, Maja, Bojana i Jelena, u ugostiteljske vode krenule su iz jednog stana na Vračaru još 2014. godine kada su hranu služile uglavnom prijateljima i poznanicima. Kasnije su ceo koncept prenele u jedan divan prostor sa još divnijim dvorištem iza Skupštine, i danas, u jedno potpuno novo dvorište čiji ambijent pri prvom zakoraku očarava. Takođe, njih tri stoje i iza Bistroa Tri, omiljenog mesta mnogih Vračaraca, u kome služe veoma slična jela kao i u restoranu, ali prilagođena konceptu bistroa.
TAGOVI: restoran
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×