/
Restoran za loše vegane
Lokal u Londonu po imenu Bad Vegan vodiće nosilac Mišlenove zvezdice Tom Keridž, a na meniju će biti i poneka namirnica životinjskog porekla

Prvo se u Mišlenovom vodiču pre nekoliko meseci prvi put u istoriji našao jedan veganski restoran (ONA, Francuska), a sada će i čuveni engleski šef ovenčan Mišlenovom zvezdom, Tom Keridž, otvoriti svoj veganski restoran u Londonu. Da li to veganstvo polako postaje trend i u restoranskoj industriji?
Tom Keridž, vlasnik klasičnog engleskog paba u kome se jede hrana sa roštilja i nekadašnji veliki ljubitelj mesnih gurmanluka, za ovo proleće zakazao je otvaranje, kako kaže, revolucionarnog veganskog restorana. Sam naziv Bad Vegan super je zabavan, a baš kao što mu i ime govori, reč je o pravom veganskom restoranu, sa nekoliko ne veganskih preliva i priloga namenjenih „lošim veganima“, odnosno onima koji žele da jedu više hrane biljnog porekla, ali ne mogu baš 100 posto da budu do kraja vegani. U kuhinji restorana postojaće odvojena prostorija u kojoj će se čuvati i pripremati neveganska jela kako ne bi došlo do unakrsne kontaminacije sa veganskim namirnicama.
Još uvek nije poznato šta će tačno Keridž servirati u svom restoranu, ali se zna da će se uz vegansku hranu služiti i veganska piva, a jedini nagoveštaj o ponudi može da se vidi iz neobičnih crteža superheroja poput „Strašnog avokada“ i „Bezobrazne slanine“ na sajtu restorana.
Tom Keridž, vlasnik klasičnog engleskog paba u kome se jede hrana sa roštilja i nekadašnji veliki ljubitelj mesnih gurmanluka, za ovo proleće zakazao je otvaranje, kako kaže, revolucionarnog veganskog restorana. Sam naziv Bad Vegan super je zabavan, a baš kao što mu i ime govori, reč je o pravom veganskom restoranu, sa nekoliko ne veganskih preliva i priloga namenjenih „lošim veganima“, odnosno onima koji žele da jedu više hrane biljnog porekla, ali ne mogu baš 100 posto da budu do kraja vegani. U kuhinji restorana postojaće odvojena prostorija u kojoj će se čuvati i pripremati neveganska jela kako ne bi došlo do unakrsne kontaminacije sa veganskim namirnicama.
Još uvek nije poznato šta će tačno Keridž servirati u svom restoranu, ali se zna da će se uz vegansku hranu služiti i veganska piva, a jedini nagoveštaj o ponudi može da se vidi iz neobičnih crteža superheroja poput „Strašnog avokada“ i „Bezobrazne slanine“ na sajtu restorana.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅








.webp)
(2).webp)