/
U najboljem baru na svetu pravi se martini iz snova
Connaught Bar u Londonu pobedio je u izboru The World's 50 Best Bars. Glavni adut ovog bara je savršeni martini koji se pravi po meri pojedinačnog gosta

Otmeni, starovremenski enterijer, najprestižnija lokacija u Londonu i tehnički savršeni kokteli: sve ovo ne bi bilo dovoljno da lokalu Connaught Bar u Londonu obezbedi titulu najboljeg bara na svetu, da nije harizme Aga Peronea, koktel majstora koji je stvorio, priča se. možda i najbolji martini na planeti.
Connaught Bar u Mejferu, pobednik ovogodišnjeg izbora The World's 50 Best Bars, mesto je koje vodi posetioca pravo u glamuroznu epohu u kojoj su nastajali najčuveniji kokteli na svetu, a u ovom ambijentu koji je dizajnirao veliki Dejvid Kolins, sa detaljima u art deko stilu, kubističkim akcentima i zidovima boje srebra možemo sa lakoćom zamisliti i agenta 007, Džejmsa Bonda, koji naručuje svoje omiljeno piće, martini. No, njegovo čuveno uputstvo, "šejkovan, ne promešan", naišla bi na otpor barmena: martini koji se ovde pravi se ne šejkuje već se, kažu, "tiho promeša": Svaki martini koji se posluži prilagođen je individualnim željama gostiju, zahvaljujući aromatskim dodacima u vidu ručno pravljenih bitera. Podrazumeva se da se martini pravi pred očima gosta.
Sudije izbora World's 50 Best Bars navele su da je Connaught Bar "ostao veran svom principu gracioznog služenja majstorski napravljenih pića, u elegantnom ambijentu".
. Ago Perone i njegov tim posvećeni su savršenstvu, i staraju se da se svi elementi iskustva gosta odlikuju besprekornom uslugom. Ni martiniji im nisu loši - naveo je Mark Sansom, jedan od čelnika izbora The World's 50 Best Bars.
Na ovogodišnjoj listi nalaze se barovi iz 23 zemlje. Jedanaest barova se prvi put nalaze na listi, objavljeno je na ceremoniji koja je, nažalost, održana onlajn.
Na drugom mestu je čuveni bar Dante u Njujorku, a na trećem mestu je bar koji je nama geografski vrlo blizu. Bar vrlo neformalne atmosfere, posvećen inovativnim koktelima, zove se The Clumsies, i nalazi se u Atini. Na četvrtom mestu je bar Atlas u Singapuru, a na petom još jedan londonski bar, Tayer + Elementary.
Connaught Bar u Mejferu, pobednik ovogodišnjeg izbora The World's 50 Best Bars, mesto je koje vodi posetioca pravo u glamuroznu epohu u kojoj su nastajali najčuveniji kokteli na svetu, a u ovom ambijentu koji je dizajnirao veliki Dejvid Kolins, sa detaljima u art deko stilu, kubističkim akcentima i zidovima boje srebra možemo sa lakoćom zamisliti i agenta 007, Džejmsa Bonda, koji naručuje svoje omiljeno piće, martini. No, njegovo čuveno uputstvo, "šejkovan, ne promešan", naišla bi na otpor barmena: martini koji se ovde pravi se ne šejkuje već se, kažu, "tiho promeša": Svaki martini koji se posluži prilagođen je individualnim željama gostiju, zahvaljujući aromatskim dodacima u vidu ručno pravljenih bitera. Podrazumeva se da se martini pravi pred očima gosta.
Sudije izbora World's 50 Best Bars navele su da je Connaught Bar "ostao veran svom principu gracioznog služenja majstorski napravljenih pića, u elegantnom ambijentu".
. Ago Perone i njegov tim posvećeni su savršenstvu, i staraju se da se svi elementi iskustva gosta odlikuju besprekornom uslugom. Ni martiniji im nisu loši - naveo je Mark Sansom, jedan od čelnika izbora The World's 50 Best Bars.
Na ovogodišnjoj listi nalaze se barovi iz 23 zemlje. Jedanaest barova se prvi put nalaze na listi, objavljeno je na ceremoniji koja je, nažalost, održana onlajn.
Na drugom mestu je čuveni bar Dante u Njujorku, a na trećem mestu je bar koji je nama geografski vrlo blizu. Bar vrlo neformalne atmosfere, posvećen inovativnim koktelima, zove se The Clumsies, i nalazi se u Atini. Na četvrtom mestu je bar Atlas u Singapuru, a na petom još jedan londonski bar, Tayer + Elementary.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅








.webp)
(2).webp)