U Zrenjaninu je proglašeno najbolje vino Banata!

Merlo 2018 iz podruma Dragana Lončarevića dobio je Grand Prix na međunarodnom ocenjivanju održanom pred početak Internacionalnog banatskog festivala vina

TAGOVI: restoran
u zrenjaninu je proglašeno najbolje vino banata
Najbolje vino Banata je Merlo 2018 iz podruma Dragana Lončarevića! Ova odluka doneta je na međunarodnom ocenjivanju održanom pred početak Internacionalnog banatskog festivala vina, premijernog izdanja manifestacije koja je posvećena vinima iz ove vojvođanske regije.

Žiri u kome su učestvovali vinski stručnjaci iz Srbije, Mađarske i Rumunije ocenio je ukupno 180 uzoraka vina, i to u kategorijama koje su prilagođene lokalnoj vinskoj kulturi: 71 belo vino, 66 crvenih vina, 27 roze vina, pet šiler vina i jedanaest uzoraka autentičnog banatskog šilera. VIna iz Banata osvojila su ukupno 15 zlatnih, 34 srebrne i 38 bronzanih medalja.

Internacionalni banatski festival vina biće održan u hali Medison u Zrenjaninu, u petak 6. marta, a na njemu će učestvovati četrdeset vinarija iz cele Srbije, kao i proizvođači lokalnih specijaliteta. Događaj počinje u 11 časova. Proglašenje pobednika i dodela nagrada zakazani su za 14:30 časova, a program će biti zaključen u 17 časova nastupom tamburaškog orkestra Melemi, u skladu sa banatskom muzičkom tradicijom.

U okviru festivala biće održane i različite stručne radionice, na temu mogućnosti za razvoj organskog vinogradarstva u Vojvodini, primene savremenih tehnologija u malim vinarijama kao i plasmana vina iz ovih kuća, vinskog bontona i potrošačkih navika, vinskog turizma...

Ulaznica na festival biće nepovratna degustaciona vinska čaša, koja je namenjena degustaciji vina, a koštaće 200 dinara.

NAJBOLJA VINA BANATA

Grand Prix

Merlo 2018, podrum Dragana Lončarevića

Najbolje belo vino

Beli Burgundac 2019, podrum Mirković

Najbolje roze vino

Lenka 2019, vinarija Vinartos

Najbolje crveno vino

Merlo 2019, podrum Urban Janoš

Najbolji šiler

Šiler 2019, podrum Urban Janoš
TAGOVI: restoran
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×