/
Učite da kuvate sa zvezdama Mišelinovog vodiča!
Najpoznatiji vodič kroz restorane podelio je na instagramu recepte za jednostavna a izvrsna jela u izvedbi svetskih velemajstora kuhinje

Dok odbrojavamo (nadamo se) poslednje karantinske dane, možemo još malo da učimo da kuvamo od najvećih svetskih majstora! Mnogi od nas iskoristili su poslednja dva meseca da značajno unaprede svoje kulinarske veštine, a ako želite da nastavite sa ovim, na raspolaganju vam je još jedan resurs - instagram nalog Mišelinovog vodiča. Na njemu možete da sasvim besplatno učite kuvanje od velikih šefova iz restorana širom planete koji su ovenčani Mišelinovim zvezdicama. A najbolje od svega je to što su u pitanju recepti koji su vrlo znalački odabrani tako da mogu da ih interpretiraju i kuvari skromnijih dometa, prave se u nekoliko jednostavnih koraka i ne zahtevaju "ptičje mleko", to jest egzotične namirnice do kojih je teško doći i kada je stanje sasvim redovno.
Jedan od primera je pasta Gordona Remzija. Njegov recept zahteva - limenku kvalitetnog paradajza, crni luk, crveno vino, koncentrat paradajza, beli luk i bosiljak.
- Ako nemate svež beli luk i bosiljak, pretražite svoju policu sa začinima. Sve što biste stavili na picu možete da stavite i u pastu: beli i crni luk u prahu, origano, celerovu so - govori čuveni kuvar.
Žorž Blan, šef i vlasnik restorana sa tri Mišelinove zvezdice koji nosi njegovo ime, podelio je svoj recept za čuvene francuske palačinke od krompira. Ove palačinke, koje mogu biti i slatke i slane, "nude beskonačan potencijal kao belo platno na kome možete izraziti svoju kreativnost u kuhinji", rekao je. A sastojke verovatno već imate u kući: krompir, jaja, brašno, mleko, pavlaku, so, biber i puter.
Sufle se smatra, potpuno neopravdano, "noćnom morom" za pravljenje - da bi čuveni kolač nabujao potrebno je imati kvalitetnu ali ne i preskupu rernu i recept koji ćete pratiti pobožno, do u gram. Fransoa Pere, šef za peciva u hotelu La Table de l'Espladon u pariskom hotelu Ric, poklonio je celom svetu svoj recept za jednostavan sufle. Sve što vam treba su mleko, jaja, skrob, šećer od šećerne trske, šećer u prahu i crna čokolada.
Ovo je samo delić bogastva koje možete pronaći na ovom instagram profilu.
Jedan od primera je pasta Gordona Remzija. Njegov recept zahteva - limenku kvalitetnog paradajza, crni luk, crveno vino, koncentrat paradajza, beli luk i bosiljak.
- Ako nemate svež beli luk i bosiljak, pretražite svoju policu sa začinima. Sve što biste stavili na picu možete da stavite i u pastu: beli i crni luk u prahu, origano, celerovu so - govori čuveni kuvar.
Žorž Blan, šef i vlasnik restorana sa tri Mišelinove zvezdice koji nosi njegovo ime, podelio je svoj recept za čuvene francuske palačinke od krompira. Ove palačinke, koje mogu biti i slatke i slane, "nude beskonačan potencijal kao belo platno na kome možete izraziti svoju kreativnost u kuhinji", rekao je. A sastojke verovatno već imate u kući: krompir, jaja, brašno, mleko, pavlaku, so, biber i puter.
Sufle se smatra, potpuno neopravdano, "noćnom morom" za pravljenje - da bi čuveni kolač nabujao potrebno je imati kvalitetnu ali ne i preskupu rernu i recept koji ćete pratiti pobožno, do u gram. Fransoa Pere, šef za peciva u hotelu La Table de l'Espladon u pariskom hotelu Ric, poklonio je celom svetu svoj recept za jednostavan sufle. Sve što vam treba su mleko, jaja, skrob, šećer od šećerne trske, šećer u prahu i crna čokolada.
Ovo je samo delić bogastva koje možete pronaći na ovom instagram profilu.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅








.webp)
(2).webp)