/
Vanja Puškar u seriji ‘Zero Waste Chef’
Naš poznati kuvar, zajedno sa jedanaest poznatih šefova iz Evrope, učestvovao je u snimanju serije koja se na popularan način bavi ekološki čistim kulinarstvom

Neki od najpoznatijih šefova iz našeg regiona, među kojima su Vanja Puškar iz Srbije, Ana Grgić iz Hrvatske i Ana Roš iz Slovenije, učestvuju u drugoj sezoni dokumentarne serije Kuvanje bez otpada (Zero Waste Chef) čije je premijerno prikazivanje počelo 8. oktobra na striming platformi HBO Max. U novoj sezoni serije koja se na popularan način bavi održivim kulinarstvom, mladi ekolog Dijego Garsija Vega putuje po Evropi u potrazi za održivim inicijativama i sa najboljim kuvarima u svakoj zemlji pronalazi kreativne načine da iskoristi prehrambeni otpad. Serija ima 12 epizoda, a u trećoj epizodi, koja će biti emitovana 22. oktobra, glavni protagonista biće Vanja Puškar, jedan od najtalentovanijih šefova u Srbiji i utemeljivač koncepta New Balkan Cuisine.
Epizoda sa Vanjom Puškarom snimljena je tokom proleća, kada su napravljene i epizode koje se dešavaju u Španiji i Turskoj. Hrvatsku, Grčku i Sloveniju tim serije Zero Waste Chef posetio je tokom leta Rumuniju, Češku i Slovačku tokom jeseni i Finsku, Island i Bugarsku tokom zimske sezone.
Tokom prikazanih putovanja otkrivaju se projekti kreirani sa ciljem da reše konkretne ekološke probleme, ukazujući na to da male promene mogu da dovedu do boljeg i održivijeg okruženja. Gledaoci će od poznatih kuvara saznati kako je moguće pretvoriti prehrambeni otpad u izvor novih iskustava i kako određena hrana može ponovo da se iskoristi.
Glavni protagonista serije Dijego Garsija Vega se bavi temama očuvanja životne sredine i održivosti na globalnom nivou. U Londonu je osnovao Zero Food Waste UCL, inicijativu u okviru koje je odbačena hrana na njegovom univerzitetu prikupljana uz pomoć brojnih volontera, a zatim distribuirana prihvatilištu za beskućnike. Nastavio je da putuje i saznaje više o ekološkim problemima, radio je za UN na Jamajci i u Panami, na konzervaciji morskog biodiverziteta na Karibima i zaštiti gradova od klimatskih nepogoda.

Epizoda snimana u Sloveniji biće emitovana 12. novembra
Epizoda sa Vanjom Puškarom snimljena je tokom proleća, kada su napravljene i epizode koje se dešavaju u Španiji i Turskoj. Hrvatsku, Grčku i Sloveniju tim serije Zero Waste Chef posetio je tokom leta Rumuniju, Češku i Slovačku tokom jeseni i Finsku, Island i Bugarsku tokom zimske sezone.
Tokom prikazanih putovanja otkrivaju se projekti kreirani sa ciljem da reše konkretne ekološke probleme, ukazujući na to da male promene mogu da dovedu do boljeg i održivijeg okruženja. Gledaoci će od poznatih kuvara saznati kako je moguće pretvoriti prehrambeni otpad u izvor novih iskustava i kako određena hrana može ponovo da se iskoristi.
Glavni protagonista serije Dijego Garsija Vega se bavi temama očuvanja životne sredine i održivosti na globalnom nivou. U Londonu je osnovao Zero Food Waste UCL, inicijativu u okviru koje je odbačena hrana na njegovom univerzitetu prikupljana uz pomoć brojnih volontera, a zatim distribuirana prihvatilištu za beskućnike. Nastavio je da putuje i saznaje više o ekološkim problemima, radio je za UN na Jamajci i u Panami, na konzervaciji morskog biodiverziteta na Karibima i zaštiti gradova od klimatskih nepogoda.

Epizoda snimana u Sloveniji biće emitovana 12. novembra
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅








.webp)
(2).webp)