Više od milion dinara prikupljeno na 5 Star Dinner!

Maestralni domaći šefovi Jasmina Vukašinović, Vanja Puškar, Filip Ćirić, Dušan Todić i Krsto Radović učestvovali su u nezaboravnoj humanitarnoj večeri u hotelu Square Nine

više od milion dinara prikupljeno na 5 star dinner
Sinoć je u okviru prvog Belgrade Restaurant Show, u hotelu Square Nine u Beogradu održan jedan sasvim jedinstven događaj – 5 Star Dinner, velika humanitarna večera na kojoj je svoje kulinarsko umeće pokazalo pet maestralnih domaćih šefova i na kojoj je, najvažnije, na račun Svratišta za decu u Beogradu uplaćeno milion i 173 hiljade dinara!

Šefovi Jasmina Vukašinović, Vanja Puškar, Filip Ćirić, Dušan Todić i Krsto Radović su zajedničkim snagama pripremili gastronomsko iskustvo za pamćenje. Svako od njih predstavljao je svoj restoran i prepoznatljiva jela, a svaki sled pratile su i odabrane etikete kultnih vina iz Srbije. U večeri je uživala publika sastavljena od poslovnih ljudi i predstavnika društveno odgovornih kompanija, vinara, ugostitelja i pasioniranih pratilaca domaće gastro scene i njenih izuzetnih šefova...



Iz bistroa Vanje Puškara, Iva New Balkan Cuisine, gosti su mogli da probaju listove junetine sa brizlom, paljenim puterom i kremom od breskve i majčine dušice. Talentovana i potpuno samouka šefica Jasmina Vukašinović predstavila je svoj restoran Jasmin a Maslina ručno rađenom punjenom testeninom, kapeletima sa lisičarkom, muskatnom bundevom, narandžom i žalfijom. Usledilo je jelo sa potpisom Filipa Ćirića, sjajni bujabes sa prepoznatljivim Hominim tvistom, a zatim i glavno jelo – odležali rib eye odrezak sa vrganjima, fermentisanim belim lukom i bordolez sosom koji je pripremao Dušan Todić iz hotela Square Nine. I na kraju, Krsto Radović iz poslastičarnice Mandarina Cake Shop zasladio je ceo događaj sa kremastom kokos tapiokom i kompotom od manga i marakuje na sočnoj kori od badema.



Sledove ukusnih zalogaja pratila su vina: Trijumf Noir Brut 2010 iz vinarije Aleksandrović, SoviNoa Fume blanc 2020 iz vinarije Matijašević, Grašac 2019 iz vinarije Vinčić, Roze 2021 iz vinarije 100 žena, Merlot 2019 iz vinarije Zvonko Bogdan, Kremen Kamen 2019 iz vinarije Matalj i slatki Semillion 2018 iz vinarije Eden.

Večera je trajala gotovo četiri sata, a pred sam kraj, pravo iz kuhinje, šefovi su izašli u salu uz gromoglasan aplauz, sigurni smo, veoma zadovoljnih gostiju, njih 100 koliko ih je tačno bilo. Inače, ovo je i prvi put na našim prostorima da se pet velikih kulinarskih zvezda okupi u kuhinji jednog restorana i sa samo jednim, tako humanim ciljem, a budući da je za samo dva dana od objavljivanja datuma večera u potpunosti bila rasprodata, magazin Vino & Fino će definitivno nastaviti sa ovakvim događajima u budućnosti.

Večera od 5 zvezdica bila je deo je manifestacije Belgrade Restaurant Show, koja se u organizaciji magazina Vino & Fino i uz pokroviteljstvo kompanije Telekom održava u Beogradu od 28. septembra do 2. oktobra.

Događaj 5 Star Dinner nesebično su podržale kompanije: Copr JVJV donacijom dela namirnica, Podrum Palić svojom izvrsnom šljvovicom Baraba služenom kao dižestiv na večeri, Studio 54 tanjirima i opremom, 5 Senses vrhunskim čašama, Plantaže 13. juli izvrsnim maslinovim uljem, kao i Callebaut finom čokoladom, mesara Jokić vrhunskim mesom i Žuna svojim ručno pravljenim maslacem...Za prelepe cvetne aranžmane pobrinula se Danijela Radanov, a za tehniku - kuća Inovations. Pored celokupnog tima iz hotela Square Nine koji je nesebično radio na organizaciji i realizaciji večere, u pomoć su uskočili i somelijeri Iva Bogunović, Tamara Civić i Vuk Štefanović.

Svoj doprinos dali su i virtuozni pijanista Nemanja Nikolić koji je nadahnuto svirao tokom večere, kao i sjajni fotograf Saša Čolić uspevši da svojim fotografijama potpuno prenese atmosferu sa događaja.


Gastro elita na okupu: šefovi Dušan Todić, Krsto Radović, Jasmina Vukašinović, Vanja Puškar i Filip Ćirić
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×